Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Jó a szemüvegem? Mit tudok...

Jó a szemüvegem? Mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés

5-5,5 éve vagyok szemüveges. Akkor a jobb szemem -2,25, a bal szemem -2,50-es volt. Kontroll vizsgálatra rendszeresen jártam mert egészségügyi szakgimnáziumba szükség volt az alkalmasságihoz.

2020 novemberben kértem egy időpontot az optikába, hogy szeretnék egy új szemüveget vásárolni mert már ami volt, karcos és a keret sem tetszett már. Az akkor ott bent lévő doktornő megvizsgálta a szemeim, a jobbra -2,50, a balra -2,75-öt mért illetve cilindert is tett bele, ami azelőtt sosem volt. Amivel egyébként nem is lenne baj mert 5 év alatt nem romlott sokat de előtte az sztk-s orvosok sosem találtak romlást, elváltozást a szemeimben. Ahogy megkaptam a szemüveget borzasztó fejfájást okozott és mai napig fáj tőle a fejem ha huzamosabb ideig hordom. Egyre gyengébbnek érzem a szemeim és rosszabbul, homályosabban látok. Nem kellett volna a nagyobb dioptria bele és /vagy a cilinder?

Egyébként azért írom ezt így közel egy év után mert mondták többen, hogy megkell szoknia a szememnek és én kitartóan vártam... Itthon ha hordok szemüveget és sajnos egyre inkább kell, mióta ez a szemüvegem van, otthon is igényli a szemem. :(

Gyakran előfordul, hogy a régi gyengébb, 0 cilinderes szemüveget hordom, nyáron pedig napszemüveget viseltem.

Esetleg ez okozhat baj? -hogy nem hordom rendszeresen-

Annyira elszomorít, hogy ilyen erősen tapasztalom a romlást az új szemüveg viselése óta. Számokban nem nagy, de régen elég gyakori volt, hogy elindultam szemüveg nélkül otthonról mert olyan jól láttam, hogy fel sem tűnt, hogy nincsen rajtam. A régi szemüveget tulajdonképpen csak az iskolában hordtam a tábla miatt.

Az optikában nem éreztem magam "jó kezekben" mert össze-vissza csinált mindent az a doktornő. Vizsgálat után mikor már a keretet választottam, kiszaladt utánam, hogy ezt elfelejtette, nézzük már meg, hogy jobb, milyen a látásom úgy - és hozta azt a fémszenüveget amiben a lencsék erősségét próbálgatják olvasás közben. - Utána visszahívott, hogy még valamit próbáljunk már ki és rám adta újra.

Egyébként egy drága, jó minőségű, uv fényszűrűs lencse van benne.

Én nagyon ragaszkodtam az sztk-s doktornőkhöz mert mióta szemüveges vagyok odajártam és abszolút meg voltam elégedve, mindig alaposan megvizsgálták a szemeimet. Volt is időpontom de a covid végett nem tudtam menni, nem volt szakrendelés.

Mi lehet a probléma?

Ha nem hordom a szemüveget erősödik vagy gyengülnek a szemek? Az okoz problémát ha nem állandó viselet? Mit tennétek?

2021. szept. 25. 21:44
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Most nár van szakrendelés, menj el. Vagy privát rendelésre.
2021. szept. 25. 22:02
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
*már
2021. szept. 25. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Te magad leírtad, pocsék a szemüveged. Valószínűleg egy optometrista volt, nem szemészorvos.

Új szemüveget legfeljebb egy-két nap megszokni, nem hetek vagy hónapok.

2021. szept. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!