Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egyik szem elvesztése. Hogyan...

Egyik szem elvesztése. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Kedden volt egy balesetem, aminek eredményeképpen szerdán el kellett távolítani a bal szemgolyómat. Értelemszerűen azóta a bal szememmel nem látok semmit. Bár még kötés van rajta. Ma haza engedtek a kórházból. De teljesen képtelen vagyok bármit is csinálni. Alig tudtam haza jönni, mindenbe elbotlottam, a lépcsőn is nehéz volt feljönni. Itt mindennek neki megyek. Egy szelet kenyeret nem tudok levágni. És ez mellé még nagyon fáj a szemem helye. Mit tudok csinálni, hogy ez jobb legyen? Van esély, hogy valaha fogok még tudni normálisan létezni? Mert ez maga a pokol.
nov. 8. 10:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
10: köszi. És a leragasztott szemeddel Te se láttál semmit? És mennyi idő volt amíg ment minden?
nov. 8. 11:17
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

"És ezt a "megszokod" dolgot lehet gyorsítani? Vagy mit kell ezzel csinálni?"

Persze, lehet. Sétálj, már mondtam :) Ennyi a titka. Gyakorlás. Ha begubózol és ki se mész, sose szokod meg.

nov. 8. 11:20
 13/19 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező, nézz utána, hogy felétek van-e vakok számára rehabilitációs központ. Nem tudom, hogy a tiédhez hasonló esetekkel is foglalkoznak-e, de egy kérdést megér.

Látásukat elvesztett embereket tanítanak meg az új élethelyzetükben élni. Hátha neked is segítenek.

nov. 8. 21:32
 14/19 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom. Biztos nehéz lehet most testileg, lelkileg.

Elvileg egészséges az ép szemed? Ha igen, akkor úgy gondolom, hogy tényleg hozzá fogsz szokni és szinte 100%-an fogsz látni később,még ha most furcsa is.

Nekem kisgyerek korom óta annyira rossz az egyik szemem, hogy csak foltokat látok vele, de a másik teljesen jó, így semmilyen problémám nincs. Persze a 3d filmet nem látom,de ez egy olyan dolog, ami nem is hiányzik. Persze ez kicsit más, de szerintem a te látásod is alkalmazkodni fog az új helyzethez

nov. 9. 07:42
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a bíztatást. Ma már picit jobb volt. a WC-re már sikerült elmenjek. De nagyon bizonytalannak érzem magam.
nov. 9. 19:24
 16/19 anonim ***** válasza:
78%
Nyugi, minden rendben lesz. Én a nyáron veszítettem el az egyik szemem egy hülye balesetben. Az első 3-4 nap volt nehéz, és szép lassan megszoktam. Mostmár egyáltalán nem érzem úgy, hogy akadályozna a hiánya. Persze látom magam, hogy csúnya (még nem kaphattam üvegszemet egy fertőzés miatt), de ha lesz üvegszemem senki nem fogja észrevenni. Amúgy most se nagyon foglalkozik vele senki se. Adj egy kis időt magadnak és ne zárkózz be, menj ki az emberek közé ugyanúgy mint eddig. Most még szép őszi idő van pár napig használd ki.
nov. 10. 13:02
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Kislány koromban volt egy osztálytársam, akinek a nagypapája fél szemére vak volt, mert gyerek korában egy kis barátja kiszúrta bottal játék közben

Semmi nem látszott a bácsi mozgásán, még biciklizni is tudott, teljes életet élt. Családja, gyerekei, unokái voltak.

nov. 19. 23:43
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek. Tényleg jobb lett. Lekerült a kötés. És tényleg nem látok a bal szememmel. És furcas, hogy nincs ott. De már egészen tudok vele közlekedni, meg el tudom magam látni. De azért még furcsa, és még mindig sokat gondolok arra, hogy milyen jó lenne visszakapni.

De mindenkinek köszi a támogatást!

nov. 22. 12:38
 19/19 anonim ***** válasza:

Ügyes vagy! Gratulálok, kitartást, csak így tovább! Ne feledd, lesznek még nehezebb napok is, de nem szabad feladni.

🥰

nov. 22. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!