Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Egyik szem elvesztése. Hogyan...

Egyik szem elvesztése. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Kedden volt egy balesetem, aminek eredményeképpen szerdán el kellett távolítani a bal szemgolyómat. Értelemszerűen azóta a bal szememmel nem látok semmit. Bár még kötés van rajta. Ma haza engedtek a kórházból. De teljesen képtelen vagyok bármit is csinálni. Alig tudtam haza jönni, mindenbe elbotlottam, a lépcsőn is nehéz volt feljönni. Itt mindennek neki megyek. Egy szelet kenyeret nem tudok levágni. És ez mellé még nagyon fáj a szemem helye. Mit tudok csinálni, hogy ez jobb legyen? Van esély, hogy valaha fogok még tudni normálisan létezni? Mert ez maga a pokol.
ma 10:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyesmihez muszáj hogy adj időt magadnak. A testednek is el kell fogadnia a helyzetet, gyógyulnia kell és a lelkednek is el kell fogadnia. Nem megy egyik napról a másikra. Hidd el menni fog, sokan vannak akik hasonló helyzetben vannak, voltak. Én végtagvesztésen mentem keresztül. Mindig van tovább út.
ma 10:45
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Megszokod majd, az agyad átkábelezi magát. A térlátásod is javulni fog, bár nem lesz tökéletes.

Milyen baleset volt? (Nem mindegy hogy a szemgolyót egy az egyben vagy csak egy részét távolították el a fájdalom szempontjából)

ma 10:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Idővel hozzászoksz a látásvesztéshez és térlátás kieséséhez. Semmi baj, adj magadnak időt :)

Törött lábbal sem rohangálsz rögtön a gipszlevétel után, pedig az funkcionál.

ma 10:51
 4/12 A kérdező kommentje:

2./ Baleset: Kutya beszaladt egy erdős részre a falú szélén ahol szoktunk mindennap labdázni és né meg futottam a kutya után és megbotlottam és egy faág végig sértette a szemem és egy darabja bele is állt. Az egészet ki kellett venni, mert nagyon sérült, a szemhéjam is, meg úgy nagyjából minden ami a környékén van.

2./ Én el nem tudom képzelni, hogy ezzel így valaha fogok látni. Nagyon nem látok semmit bal irányba. És igen a térlátásom semmi (inkább negatív).

1./ Sajnálom a végtagvsztést. Az is durva lehet. El nem tudom képzelni, hogy hogyan lehet kibírni egy láb vagy egy kéz elvesztését. Én nem tudom, hogy ez meddig fog tartani. Nagyon zavar, hogy a fél világ hiányzik. Hogy semmi térlátásom. És az is, hogy alig tudok járni.

ma 10:55
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Persze megszokod. Azért mész nekimindennek, mert fél szemmel senki nem látja a távolságokat. A táv felméréséhez kettő kell. Meg aztán a perifériádat is lefelezték. De az agyad meg fogja tanulni kezelni a helyzetet és ismét úgy fogsz közlekedni, mint régen. Idő kell hozzá. Szokd meg a lakásod, a környéked, aztán kezdj el sétálni idegen helyeken. Meglásd hamar rendbe jössz.
ma 10:59
 6/12 A kérdező kommentje:

És ezt a "megszokod" dolgot lehet gyorsítani? Vagy mit kell ezzel csinálni? Jelenleg a kisboltba nem merek elmenni. Mindent 12x megnézek komolyan mint egy hülye úgy érzem magam.

Nagyon szeretném visszakapni a szemem, meg a látásomat. Nagyon durván nehéz így létezni. Az orvos is mondta, hogy egy idő után jobb lesz. De ennyire vacakra nem számítottam. Szerencsére a kutyát lepasszoltam tesómékhoz (én egyedül élek 28 éves vagyok), mert most tuti nem tudnék vele semmit kezdeni. Ennél már csak az a gázabb ha tükörbe nézek. És bocs, de kicsit jól esik írni is erről. De nem tudom elképzelni, hogy ezt valaha megszokom. Tényleg eltűnt a világ fele, ami balra van abból nem látok semmit. Már a nyakam is fáj annyit forgatom.

ma 11:05
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha gondolod írj, ha úgy érzed hogy lelkileg segít feldolgozni a veszteséget ha kibeszélheted magadból.
ma 11:10
 8/12 A kérdező kommentje:
7: köszi.
ma 11:12
 9/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, nagyon sajnálom, és a lehető leghamarabbi megszokást kívánom!

Az egyik családtagomnak 16 évesen vették ki az egyik szemét, ma már 50+ ember, és az élete része lett az egész. Eleinte ő is átélte mindazt, amit te, mindennek nekiment, képtelen volt beletörődni, aztán lassan az élni akarás győzött. Nálad is fog, de még nagyon gyerekcipőben van a dolog ahhoz, hogy így legyen. Ehhez évek is kellenek. Azt javaslom, menj el egy szakemberhez, pszichológushoz, aki segít lelkileg ezt feldolgozni, így később kevésbé lesz fájó emlék ez az időszak.

ma 11:12
 10/12 anonim ***** válasza:
82%
Nagyban lelki okai vannak hogy ilyen esetlennek érzed magad. A térlátásod és a perifériás látásod csökkent, de nem vakultál meg. Nekem volt hetekig leragasztva az egyik szemem egy fertőzés miatt, ugyanúgy tudtam csinálni mindent!
ma 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!