Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mi miatt kezdhet romlani egy...

Mi miatt kezdhet romlani egy rövidlátó szeme? Meg fog ez valaha állni?

Figyelt kérdés

Férjem 19 éves kora óta szemüveges, most 28 éves.

Néhány évvel ezelőttig enyhe távollátása volt, tavaly kellett új lencsét kérnie, mert -1.25-ről -3.00-ra romlott a szeme, a másik -.2.75-re. Akkor jó volt neki az a szemüveg, de egy ideje megint mondogatja, hogy távolra nem lát vele, mostanában észrevette, hogy vezetés közben sem tudja kellő távolból leolvasni a táblát. Megy majd szemészhez, csak oda is egy kálvária eljutni.

nov. 8. 08:04
 1/2 retektorta ***** válasza:
Nekem azt mondta egy szemész, hogy genetika, semmi több. Semmi nem igaz abból, amit a laikusok mondanak (pl. monitor nézés okozhatja), csak a genetika számít. Változik idővel a szem alakja, és nem oda vetül a kép, ahova kellene. Nekem 13 évesen volt az első szemüvegem, most 50 vagyok, és még mindig romlik, bár már nagyon lassan.
nov. 8. 18:05
 2/2 anonim ***** válasza:
1. Jól mondta, a médiában csak megy a porhintés kékfényről, monitorról, sötétben olvasásról. Semmi közük a rövidlátáshoz. Huszonévesen még rossz a helyzet, mert amíg nő a fej, tovább nyúlik a szemlencse és ez növeli a dioptriát.
nov. 8. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!