Elméleti kérdés: Ha valaki csal a szemvizsgálat felolvasás részén (betanulja a táblát) attól még a gép pontosan meg fogja határozni a távollátás, rövidlátás mértékét?
Figyelt kérdés
Valójában a tábla egyéni körülmények miatti pontosításra szolgál?
Gondolom szemorvos nincs itt, :) de hátha valaki jobban képben van, hogy működik ez
nov. 3. 06:57
1/9 anonim válasza:
Melyik gépre gondolsz? Ahova beteszik a próbalencséket?
2/9 A kérdező kommentje:
Nem, hanem amelyikbe belenézel és rá kell fókuszálni egy kivetétett abrára.
nov. 3. 07:45
3/9 A kérdező kommentje:
*kivetített
nov. 3. 07:46
4/9 anonim válasza:
Jaaaaa...... Az alaján mérik be igen, hogy myen rősségű szemüveg kell neked. Amelyik beállításnál élesen, tisztán látod a képet, az a dioptria a megfelelő számodra. Tehát igen át tudod vágni a gépet, mert nem a szemromlásod érzékeli, hanem arra jó, hogy a te bevallásod alapján megállapítsák milyen dioltriával látsz élesen. Olyan gép ninc, ami konkrétan "tudja" hogy neked hányas erősségű szemüveg kell. Legalábbis én nem tudok ilyen intelligens gépről.
6/9 anonim válasza:
30 éve vagyok szemüveges.... Soha nem volt olyan, ha vizsgálatra mentem, hogy ne engem kérdeztek volna meg, hogy ezzel az élességgel látom e rendesen az ábrát..... De lehet hogy már van olyan gép, ami ha belenézel, meg tudja állapítani a szemromlásod magától.... Ezt nem tudom
7/9 anonim válasza:
A gép nagyjából meghatározza a korrekció mértékét, illetve mér pupillatávolságot, perifériás látást, de a pontos dioptria meghatározáshoz szükség van "tábla" olvasásra, ami ma már nem a hagyományos betűs-számos tábla, hanem egy kivetítőn mutatnak számokat, színeket, így, a beteg szubjektív véleményével pontosítják az adatokat.
8/9 anonim válasza:
Elöször is sok helyen már nem fix betütáblát használnak, hanem a gépben vetítenek elég valamit, ami nem mindig ugyanaz még egy vizsgálat során sem.
Másrészt van olyan része a vizsgálatnak, ahol a gép beméri a lencse fénytörését, ott sem lehet csalni.
Egyébként nem értem egészen, ha rosszul látsz, akkor kell szemüveg (vagy lencse), mert egyébként olyan leszel, mint a vakegér. Ha meg netán jogosítvány vagy munka miatt kell, ott nem megfelelö látás esetén veszélyezteted magad meg másokat is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!