Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kiskorom óta tompalátó vagyok...

Kiskorom óta tompalátó vagyok egyik szememre, de látom a lang teszten az ábrákat, így lehetek hivatásos sofőr?

Figyelt kérdés

Tudom hogy a tompalátóság kizáró vagy korlátozó okként jelenik meg, ezért lennék kíváncsi. Néhány orvosi infó:

Mindkét szemem -0,5-ös.

Néhány orvosi információ:

V: od -0,5 Ax. 90° =0,90-1,0 Pd. 65

os -0,5 Ax. 90° =0,80-1,0 Pd. 63

Csapody: od I-et olvas

os II-t olvas

Lang I. teszt: pozitív (600”)

Szemmozgások szabadok, konvergencia kiváló.

K<) 0°

T<) 0°

K worth: 4 pont

T worth: 4 pont fúzió van!

Ép elülső szegmentum ou.

Szemfenék ép ou.

Segítségeket köszönöm!:)

okt. 31. 23:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Kizárt!
okt. 31. 23:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Ez így nem tűntik tompalátásnak, de nemm is másoltad be jól. Két külön pd, mégis hogy?
nov. 1. 07:10
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ne az itteni válaszokra hagyatkozz. Ha komolyan felvetődött ez a lehetőség, akkor szerintem annál a szemésznél kéne rákérdezni, akihez az alkalmasságira mennél.

Ha látod az ábrákat az azt jelenti, hogy használod a tompalátó szemed is. Nekem is ez a bajom és csak a csillagot látom, :) ami úgye nem számít, mert az 2d-ábra. Meg a táblán az első számot és ennyi, viszont a másik szemem 100%-os.

A sima jogsinál több orvos több félét mondott. Volt aki bekorlátozta volna a jogsim, a másik megadta korlátozás nélkül. Ebből gondolom, hogy nem fekete-fehér a jogszabály, van valamennyi mozgásterük. Persze a hivatásos jogsi már komolyabb dolog

nov. 1. 07:14
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen egy pd van. Pd 65. A 63/65 viszont fogalmam sincs akkor mit jelent a papíron.

Egyébként korán észrevették, hogy rossz a szemem és 0,20-ről javult fel 0,80-1,0-ra. (Valamelyik papíron tompalátó szem 1.0, jó szemem 0,9-1,0). Érzem, hogy minimálisan rosszabbul látok a tompalátó szememmel, de tudok csak azzal a szememmel olvasni és egész jól látok csak azzal a szememmel külön is.

Meg is lepődött a doki, ugyanis szemműtét után gyakorlatilag 4 évig nem láttam még a Lang tesztet, 12 éves korom óta minden évben egyre több mintát láttam, most pedig mindent.

Ezért nem tudom miért kell hivatásos jogsinál beskatujázni az embert ennyire ezzel a “H5300 látáshiány okozta tompalátás”-sal. Semmi más betegségem nincs, van ezeknél durvább is, amivel hivatásos jogsit kap az ember.

nov. 1. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!