Új szemüveg után a látás tovább romlik?
Sziasztok! Profi szemüveg viselők segítségét szeretném kérni:D 2 éve van kb szemüvegem, eleinte annyira nem kellett hogy csak egy gyenge (0,5ös?) volt, és csak számítógéphez használtam, de nemrég erősebbre kellett frissítenem, ez asszem másfél és 2es? (más a két szememnél, sajnos most nincs nálam a papír nem tudom pontosan). Mióta ezt a szemüveget használom jól látok vele és nem is bántja a szemem, viszont egyébként ha nincs rajtam sokkal rosszabbul látok! Eddig mikor reggel felkeltem pihent szemmel még jól láttam a laptopot, most viszont már érezhetően szükségem van mindig a szemüvegre, és egy pár hónap alatt romlott le így, az új szemcsi óta...
Segítsetek kérlek, veletek is így volt? Ez van,csak el kell fogadni? Vagy mégsem jó a szemüveg?
Jézusom, kérlek beszélgess majd erről a szemészeddel.
A szemüveg nem állítja meg a szemed romlását. És ahogy mondani szokás, csak ember nincs a mai világban aki betartja: 1 óránál többet nem is ajánlatos képernyő előtt tölteni egy nap :D De hát ezt ki tarja be...
Szóval igen, évről évre valszeg romlani fog a szemed.
Ha szemész megvizsgált, egyébként jól látsz a szemüveggel, nem fáj a fejed benne, nincs idegen érzeted, akkor valszeg a szemüveg jó.
Sosem értettem, hogy szemüvegviselők miért nincsenek tisztában - legalább saját érdekükben - az alap dolgokkal.
A szemüvegnek természetesen semmi köze a szem romlásához (pláne javulásához, ahogy egyes ezoterikusok itt a gyk-n is terjesztik). Addig romlik a rövidlátó szem, amíg a fej nő és ezzel a szemgolyó nyúlik. Mínusz feles szemüveget eléggé kár volt hordani, annyit még az agy ki tud korrigálni, de ha készem kapja a képet, akkor biza nem foglalkozik ezzel, akkor sem, amikor leveszed a szemüveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!