Igaz az, hogy akik elkezdenek szemüveget viselni azoknak a látása tovább romlik, mert a dzemüveg mögött ellustúl a szemúk?
Igaz az, hogy akik elkezdenek szemüveget viselni azoknak a látása tovább romlik, mert a szemüveg mögött ellustúl a szemük?
A rövidlátók többségénél, akik már korán folyamatosan hordanak szemüveget.
Többnyire igaz, hogy romlik... De annak, aki nem lát jól, nem igen van alternatívája, vagy hordja a szemüveget, vagy nem lát- utóbbit pedig jó sok szinten tapasztaltan, borzalmas:D Amikor nem látod a buszon a számokat stb :D Nekem kontaktlencse viselés mellett is romlott a szemem, úgyhogy nem tudom mennyire a szemüveg hibája ez, vagy genetika, nem tudom, laikus vagyok, mindenesetre a többségnek romlik a látása, igen.
Van ellenpélda is, apukámnak -1.5es 40 éve, neki sosem romlott, rejtély,hogy miért:D
Igen, részben.
A szemüveg nélküli látása mindenképp romlani fog, mert sem a szemnek, sem az agynak nem kell már kompenzálnia, mindent készen kap. Ez nem egy elhanyagolható szempont, ha az embernek legfeljebb -1 -es a szeme, mert nagyon sok mindent igen körülményes (vagy lehetetlen) szemüveggel csinálni és nem mindegy, hogy ilyenkor mennyit látunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!