Miért van több egy helyen ha úgyis csak egyet használnak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A szemorvosnál voltam nemrég és láttam 3 fajta látásvizsgáló táblát. Minek ilyenkor 3? Mármint úgyse használják szerintem mindet legalábbis tőlem mindig a számokat kérdezik. Ilyenkor megfogalmazódik bennem a kérdés hogy nem pénzpazarlás?júl. 7. 23:31
1/8 anonim válasza:
Hát legalább kettőt mindenképpen használnak. Van egy a felnőtteknek illetve nagyobbaknak (számok vagy betűk), meg egy a kissebbeknek, akik még nem tudnak olvasni (nekik van a "merre áll a kéz?" típusú). De hogy miért van három azt én sem tudom. Talán azért, hogyha valaki esetleg diszlexiás vagy diszkalkuliás akkor ne kelljen szenvednie pluszban még ezzel is, hanem ténylegesen a szemvizsgálatra tudjanak fókuszálni. De ez csak tipp.
2/8 A kérdező kommentje:
Aha köszönöm bár nekem van egy olyan tippem is hogy pl. valaki be akarja magolni a táblát. Nem tudom honnan jött de eszembe jutott
júl. 8. 00:09
3/8 anonim válasza:
A harmadik fajta milyen volt? Én kettőt szoktam csak látni, a betűset és a fésűset. Többi az mind speciális ábra és vetítik vagy kijelzőre teszik ki, már ahol van pénz erre a "luxusra". Sok rendelőben még a távolságokat sem tartják be, csak úgy kiteszik a falra ki tudja milyen távolságban.
4/8 Ypszilon1980 válasza:
Nálunk olyan van, hogy projektorral vetítenek ki azt amit akarnak, akár színeket is tudnak.
5/8 A kérdező kommentje:
3-as
Van E betűk különböző irányba, rendes betűk, és számok. Gyermekorvosnál láttam ábrákat is.
júl. 8. 09:00
6/8 anonim válasza:
Azért van több, hogy nehezebb legyen mind betanulni. Amúgy egy ilyen tábla lehet kb a rendelő árának max 1 ezreléke, szóval nem mondanám pazarlásnak.
7/8 anonim válasza:
#5 Tényleg, van olyan is. El is felejtettem. Akkor lényegében tök normális. Egyébként a betanulás nem hülye gondolat, mert konkrétan van olyan ismerősöm, aki a háziorvosát így veri át. Nem értem, hogy miért jó ez, de hát az ő dolga.
8/8 anonim válasza:
7.
Azért jó, hogy az egyáltalán nem problémás -0,5-ös szemre ne írják elő a teljesen felesleges szemüveget, amiből ráadásul mindjárt 2-t is kéne csináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!