Olvasásnál elfáradnak a szemeim, szemüveg tudna ezen segíteni?
Figyelt kérdés
Jó a látásom, mikor legutoljára vizsgáltak azt mondta a hölgy, hogy igazából max 0.25-ös szemüveget tudna ajánlani de szerinte ilyen alacsony "romlás" miatt nincs értelme a szemüvegnek. Viszont elég sokat olvasok könyveket, számomra nagyon fontosak. De mostanában egyre kevesebbet és ha új könyvet veszek inkább csak olyat veszek meg amiben nagyobb betűk vannak, mert a kis betűsök pár oldal után elfárasztják a szememet és egyszerűen nem bírom tovább folytatni sokszor utána inkább be is csukom egy időre a szemeim, vagy elmegyek aludni mert nyitva tartani is alig tudom. Ilyen esetben tud nekem segíteni egy szemüveg? A mindennapi élet során nincsenek hasonló problémáim, csak az olvasásnál. Megéri felkeresni egy szemészetet vagy elég egy előre elkészített bolti szemüveget megvenni?2024. jún. 16. 22:32
1/2 anonim válasza:
Mikor vizsgálták utoljára? Másrészt ha pupillatágítás nélkül nézik, tudtommal a távollátó szem közelre nézéshez tud kompenzálni, de elfárad tőle. Pluszos szemüveget boltban is próbálhatsz, akkor kiderül, hogy kényelmesebb-e azzal nézni közelre.
2/2 A kérdező kommentje:
Fél éve volt vizsgálva, nem volt pupillatágítás de a vizsgálat alatt nem fáradt el. Viszont olyan 20percnél többet nem igazán tudok olvasni.
Most megnéztem a papírt azon az van, hogy jobb szem +0.28D bal szem pedig +0.67D.
2024. jún. 16. 22:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!