Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miből van egy szemüveg ,cukorból?

Miből van egy szemüveg ,cukorból?

Figyelt kérdés

Ma vettem át az új 114EFt-os szemüvegemet polikarbonát lencsés azt mondták nem lehet akárhogy tisztítani.Én eddig a mostani szemüvegemet ilyen pennys alkoholos törlőkendővel tisztítottam de azt mondták a szemüveg boltban ezt nem szabad azzal tisztítani csak is folyadékkal.De nem érheti gőz,nem érheti klóros víz meg szinte semmi sem érheti...

Ezt a tisztítószert kellett megvennem hozzá ami nekem kicsit kamunak tűnik 3000Ft-ért.Jó nem tudom a mostani még használt szemüvegem milyen polikarbonátból van mert azt mondta a boltos többféle van de sose volt gond a pennys tisztító kendővel vagy tisztított vízzel való tisztítással.

Ezt a tisztító szert vettem a szemüveg boltban [link]

máj. 30. 14:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

8/

Hát majd meglátom ha elkezdem hordani,csak ahogy elmondták jobb ha vitrinben tartom.

jún. 1. 13:32
 12/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, nem gáz a helyzet. Én nekem is most lett új szemüveg, nekem is ilyen módon kell tisztítani.

Annyi a lényeg, hogy moss kezet előtte, sima langyos vízzel öblítsd le a lencsét, majd mehet rá a spray, végül mikroszálassal áttörlöd. Meg lehet ezt szokni. Annyi, hogy kendőből legyen azért egy 3-4 darab, ha koszos, azt szappanos vízzel kézzel ki lehet mosni. Szemüvegre vegyszer nem kerülhet ez igaz

jún. 3. 19:05
 13/17 A kérdező kommentje:

12/

Azt mondták klóros víz nem kerülhet rá nálunk meg szokott olyan víz lenni.

jún. 3. 22:01
 14/17 anonim ***** válasza:
67%
Tölts vizet egy kancsóba, hagyd állni és kimegy belőle a klór. De szerintem inkább uszodavízre gobdoltak, hogy azt nem bírja, a sima csapvíz nem klóros annyira.
jún. 4. 07:06
 15/17 anonim ***** válasza:
Lassan tíz éve szolgál a legolcsóbb szemüveg, amit csináltatni tudtam, olyan lencsét kértem bele, ami tartós és olcsó, és mondták, hogy nem is létezik rosszabb, az olcsó is egész jól teljesít mindent, alig van visszaverődés, az is jó színtartományban (mondjuk pl városban éjjel buszon érdekes, de látsz azért), meg felületkeményített, valamelyest por- és párataszító. Tiszta mikroszálas szemüvegtörlőt ajánlottak hozzá, szárazon megfújkálod, ha nagyon kenődik a cucc rajta, akkor lehelet és törlés. Megszámlálhatatlanszor letusoltam már benne, ugyanúgy tusfürdővel átmosva zsírtalanítom, mint a "többi testrészemet". :) Kutya baja azon kívül, hogy kiszabadult az egyik szár csavarja, és vékony dróttal pótoltam, mert nem volt idő szórakozni apró csavar rendelésével. Pár éve így van :)
jún. 4. 09:03
 16/17 A kérdező kommentje:

15/

Szóval nem rosszabb a felülete a lencsének?

jún. 5. 03:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Az enyémen is látszanak az évek, de inkább a balesetek, nem a tisztítás. Ha poros, nem törlöm, hanem fújom vagy mosom előbb. Be-becsusszant persze, hogy azonnal kellett látni, póló gyorsan, gondolom ez is látszana, ha letennénk mellé egy nullkilométerest, de nem csillan rosszul, akárhogy forgatom.
jún. 5. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!