Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miből van egy szemüveg ,cukorból?

Miből van egy szemüveg ,cukorból?

Figyelt kérdés

Ma vettem át az új 114EFt-os szemüvegemet polikarbonát lencsés azt mondták nem lehet akárhogy tisztítani.Én eddig a mostani szemüvegemet ilyen pennys alkoholos törlőkendővel tisztítottam de azt mondták a szemüveg boltban ezt nem szabad azzal tisztítani csak is folyadékkal.De nem érheti gőz,nem érheti klóros víz meg szinte semmi sem érheti...

Ezt a tisztítószert kellett megvennem hozzá ami nekem kicsit kamunak tűnik 3000Ft-ért.Jó nem tudom a mostani még használt szemüvegem milyen polikarbonátból van mert azt mondta a boltos többféle van de sose volt gond a pennys tisztító kendővel vagy tisztított vízzel való tisztítással.

Ezt a tisztító szert vettem a szemüveg boltban [link]

máj. 30. 14:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Az általános vegyszerek leoldják a felületről a kezeléseket. Pl azt, ami védi a portól, vagy hogy ne párásodjon be, stb. Én is sima szappannal mostam, amíg volt, naponta, mert folyton tapera nyomos lett. Aztán szépen le is jött a lencséről az a szivárványos bevonat, foltos lett.

Úgy nem vállalnak garit a lencsére, ha te nem megfelelően kezeled.

máj. 30. 14:47
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
NEm az anyaga a problémás, hanem a rajta lévö bevonatot oldják le a különbözö kendök, illetve összekaristolják, mert annyira vékony rétegben van az üvegen
máj. 30. 14:47
 3/17 A kérdező kommentje:
Akkor miért ilyen szar anyagokból csinálják a lencséket? Nekem a jelenleginek pàr karcon kívül nem sok baja van pedig volt ezzel is azzal is tisztítva meg kapott párszor. Csak a keret kilett.
máj. 30. 17:15
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Én erősebbet hordok, de nekem üveglencsés van.

Picit valóban nehezebb, de ezt bármivel lehet törölni, pólóba is, teljesen tiszta lesz, nem homályos.

Ha már nagyon zsírosnak érzem, akkor elmosom szappanos vízzel.

Meg nem is karcolódik könnyen.

máj. 30. 17:15
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Mikroszálas törlőkendő. Semmilyen folyadék nem kell hozzá.
máj. 30. 17:34
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
NEM az ÜVEG karcolódik, hanem a rajta lévö BEVONAT!
máj. 30. 19:29
 7/17 anonim ***** válasza:
43%
Kell rá gorilla glass :D
máj. 30. 21:35
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát én bizony szappannal meg mosogatószerrel mosom és nem törlöm soha csak lepergetem róla a vizet. Hogy lejött-e bármilyen bevonat azt nem tudom, nem foltos, látok vele. Az előző szemüvegemmel 10 évig csináltam ezt és bírta.

De ha megfenyegettek volna az optikában, hogy csak a spécivel szabad tisztítani mert baja lehet, én se merném mással. Nyilván nem tudhatom, hogy pontosan milyen anyagból van az a szemüveg.

jún. 1. 05:13
 9/17 A kérdező kommentje:

5/

Nekem azt mondták ezt a műanyag lencsét csak is nedvesen lehet törölni és mikroszálas törlőkendővel.

jún. 1. 13:31
 10/17 A kérdező kommentje:

7/

Nem ártana 🙂

jún. 1. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!