Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Kontaktlencse/ szemüveg?

Kontaktlencse/ szemüveg?

Figyelt kérdés

Egy ideje rohamosan elkezdett romlani a bal szemem, a jobbal tökéletesen látok. 22-én megyek szemészetre, ott megvizsgálják és megmondják milyen dioptria kellene.

Ez eddig szép és jó, viszont én inkább kontaktlencsét szeretnék, mert a napszemüveget és a kékfény szűrőket sem tudom elviselni magamon, szimplán zavar. Illetve utánaolvastam kicsit(persze nem én vagyok a szakember), hogy ilyen esetben van, hogy nem is tudják szemüveggel korrigálni, mert az agy nem tudja egybe olvasztani a két képet. Az orvosnak lett említve, azt mondta, hogy majd meglátjuk de ne éljem bele magam.

Mit gondoltok melyik lenne a jobb ilyenkor? Van akinek van/volt hasonló?(hogy csak az egyik szemem rossz és korrigálták) Ha valakinek van történte, szívesen meghallgatnám.

16/L

máj. 14. 06:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ez 30 napig nem lehet a szemen egyhuzamban... Igazából egyetlen lencse sem. Érdekelt volna az is, hogy 30 évvel ezelőtt milyen típusút hordtál, mert az akkori lágyaknak nagyon alacsony volt az oxigénáteresztő képességük.
máj. 14. 15:19
 12/15 anonim ***** válasza:

11!

De, 30 napig lehet fent. "Because NIGHT & DAY contacts are so breathable, they can be worn continuously for up to 30 nights, even while sleeping. No more fumbling around for glasses in the morning or having to deal with the usual hassles of soft contact lense" [link]

Ne haragudj, nem emlékszem anno milyen márkát hordtam. Azt nyilván nem is így hordtam, de akkor sem volt mellé szemuvegem

máj. 14. 15:27
 13/15 anonim ***** válasza:
55%
Az Air Optix jó lencséket gyárt, de azért csodákat ők sem tudnak művelni. Ha eddig 30 napig hordtad egyhuzamban, akkor örülj neki, hogy nem alakult még ki komplikáció. De visszatérve a kérdéshez érdekelne, hogy pl. ha begyullad a szemed valami miatt vagy letilt az orvos a kontaktlencséről komplikáció miatt hetekre/hónapokra, akkor hogyan látsz addig? Egyszerűen látni kell, hogy a kontaktlencse önmagában csak egy kiegészítő látást segítő eszköz a szemüveg mellé. Én speciel nem is adnék olyannak kontaktlencsét, aki ezt nem tudja belátni, mert akkor feltehetően a vele járó komplikációkat sem fogja megérteni.
máj. 14. 15:49
 14/15 anonim ***** válasza:

13!

Nyilván ha szükségem lesz rá, akkor lesz szemüvegem. Mint írtam 30 éve használok lencsét-konkrétan 33- sosem volt begyulladva a szemem.

máj. 14. 16:05
 15/15 anonim ***** válasza:
75%

Én kontaktlencsét hordok a nap nagy részében, de van itthon szemüvegem is.

Egyetértek a 13# válaszolóval. Én több olyan helyzetben voltam,hogy kellett a szemüveg, illetve valóban előfordulhat hogy a lencse elszakad.

máj. 14. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!