Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szeretnék buliban kontaktlencs...

Szeretnék buliban kontaktlencsét hordani, hogy ne legyen baja a szemüvegnek, de még sose próbáltam. Melyiket ajánlanátok és mire kell figyelni? Kancsalságot ugyanúgy korrigálja egy napra, mint a szemüveg? Hogyan veszitek ki?

Figyelt kérdés

2024. ápr. 14. 05:42
 1/7 qborka ***** válasza:
80%

El kell menned egy optikába,ott megvizsgálják a szemeidet és illesztik a megfelelőt. Ott kipróbálod ,aztán veszel olyat.

Megtanitják kiszedni is.

Anno én csak az alsó szemhéjamat húztam le és úgy tette be/ vettem ki.

Azt nem tudom,kancsalság esetén lehet e egyáltalán viselni.

Tipp: a drogériákban kapható lencsetartó + folyadék is teljesen jók és sokkal olcsóbbak.

2024. ápr. 14. 06:12
 2/7 anonim ***** válasza:
50%
Nem, a kancsalságot nem korrigálja
2024. ápr. 14. 06:22
 3/7 anonim ***** válasza:
16%
Buliban ne vedd fel a szemüveget, kibírod arra az egy estére, én is csináltam ilyet.
2024. ápr. 14. 17:13
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
#2 De korrigálja. Tapasztalatból mondom. :)
2024. jún. 12. 12:56
 5/7 anonim ***** válasza:

4

Nem, nem korrigálja. Tapasztalatból írtam korábban is. 33 éve használok kontaktlencsét.

2024. jún. 12. 13:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor nekem miért korrigálja? Vagy rokonnak akit ismerek? Többen is használunk. És teljesen jó. Palfia szemészet Budapesten. Legjobb főleg hogy erre a területre vannak specializálva (kancsalság). Mondjuk elsőként én nem ott irattam fel, hanem Kecskeméten. Mondta az orvos, hogy meglehet próbálni, és lám bejött. Amúgy befelé áll mindig az egyik szemem, szemüveg korrigál megfelelően középre és a kontaktlencse is.
2024. jún. 12. 18:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Ugye jelen esetemben egyetlen egy megoldás van esztétikailag, hogy felvágják a szemet és az izomzatot műtik. Ezt kihagynám mert hiába műtenék meg ugyanúgy kellene a tompalátás miatt szemüveg. Szóval tényleg az egyetlen megoldás hogy ne kelljen kényelmetlen szemüveget hordani az a kontaktlencse. Szóval kérdező egy próbát megér, mert alapból az első probalencse ingyen szokott lenne.
2024. jún. 12. 18:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!