Kontaktlencse/ szemüveg?
Egy ideje rohamosan elkezdett romlani a bal szemem, a jobbal tökéletesen látok. 22-én megyek szemészetre, ott megvizsgálják és megmondják milyen dioptria kellene.
Ez eddig szép és jó, viszont én inkább kontaktlencsét szeretnék, mert a napszemüveget és a kékfény szűrőket sem tudom elviselni magamon, szimplán zavar. Illetve utánaolvastam kicsit(persze nem én vagyok a szakember), hogy ilyen esetben van, hogy nem is tudják szemüveggel korrigálni, mert az agy nem tudja egybe olvasztani a két képet. Az orvosnak lett említve, azt mondta, hogy majd meglátjuk de ne éljem bele magam.
Mit gondoltok melyik lenne a jobb ilyenkor? Van akinek van/volt hasonló?(hogy csak az egyik szemem rossz és korrigálták) Ha valakinek van történte, szívesen meghallgatnám.
16/L
"Kizárólag kontaktlencséd nem lehet."
Nincs ilyen törvény. Nekem pl kizárólag csak kontaktlencsém van már úgy 30 eve
Akkor a gyengébbeknek.
Kell legyen otthon szemüveg is.
Tudod, én megértem 4-es, hogy sokan egy egész életet szeretnének leírva, törvénybe szedve látni, mert akkor nem hibáznának ennyit szerintük, de sok esetben elég lenne a józan paraszti ész. De ez sincs sok embernek.
A kérdező dioptriáját nem tudjuk.
Semmi gond nincs azzal, ha valaki a napja aktív szakaszában csak lencsézik. A maximális hordási idő egyébként 12 óra lágy lencsék esetében. Tehát reggel 8-tól este 20-ig. De kell pihentetni is a szemét, mert mégiscsak egy idegen test a szemen. Estére kiszaradhat, kipirosodik, a tengernyi műkönny ideig óráig megoldás. Nem beszélve betegség, vagy gyulladás, műtét esetén. Persze, ha akkor jobb neki vaklálni, az az ő döntése. A lencse elszakadhat bármikor, kell legyen valami, amihez nyúlhat.
Értem, hogy kötekedni egyszerűbb, az megvan annyi idő alatt, míg leírtad. Gondolkodni nyilván több energiabefektetés.
5!
Ugye nem gondolod, hogy 30 éve ugyanazt a lencsét hordom?
Rakott karfiol!
Nekem pl oylan lencsém van, ami konkrétan 30 napig q szemeden lehet. Elsején beteszem, 30.-an kiszedem. Kapaszkodj, a szemész orvos tökéletesnek tartja.
Értem, hogy kötekedni egyszerűbb, az megvan annyi idő alatt, míg leírtad. Gondolkodni nyilván több energiabefektetés. Mondjuk az is nehéz, ugye, ha nem tudod miről beszél a másik, csak simán lehulyezed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!