Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Túl erős lenne a szemüveg?...

Túl erős lenne a szemüveg? Mennyi idő megszokni?

Figyelt kérdés

Ma kaptam olvasót, +1.75, cilinderes is.

Mikor feltettem, hátratántorodtam, annyira fura volt. Eléggé fáj vele a szemem, erős nyomást érzek a szemgolyómon. Görbületet látok a képernyőben, a könyvben, kb.minden felületen amit olvasok. Elég szar érzés, olyan, mintha nagyítóval néznék mindent. Az tény, hogy kva jól látom a legkisebb betűket is, de folyamatosan fáj. Msotmár a fejem is fáj. Ha leveszem akkor meg semmit nem tudok elolvasni és nagyon nehéz megszoknom látni újra utána.

Ez normális? Az optikustól kérdeztem a megszokási időt de semmit sem tudott kinyögni.

Kérem segítsen, akinek van friss +dioptriás tapasztalata!

máj. 3. 20:18
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Nem, ez nem a megszokás katefória. Menj vissza a szemészetre és mond el a tapasztalataid.
máj. 3. 20:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem fogsz egyből jól látni vele, fokozatosan szoktasd hozzá a szemed, ez nem egy átlag olvasószemüveg. Először rövidebb ideig legyen rajtad, vedd le, pihentesd a szemed, majd vedd fel újra, és növeld fokozatosan a viselési időt. Ha mégsem sikerül megszoknod menj vissza az optikába.
máj. 3. 20:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja amúgy a szemészeten gyengébbet írtak, az optikus csinált egy vizsgálatot és annak alapján csinálták meg a szemüveget.
máj. 3. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Ehhez nem tudok hozzászólni. A szemészeten nekem nem írtak fel semmit, úgy mint régen, csak otpikába küldtek, azzal, hogy majd ott megvizsgálnak, hogy milyen kell, és megcsinálják a szemüveget.
máj. 3. 21:40
 5/8 Cubina ***** válasza:

Egyáltalán nem normálisak a tünetek akkor sem, ha új a szemüveg és "szokni" kell. Ha megfelelő a dioptria és a csiszolás, akkor csak annyit vesz észre az ember, hogy élesen lát. Menj el egy harmadik helyre (optika vagy szemészet) és csináltass még egy vizsgálatot és azt vesd össze az előző vizsgálatok eredményével.

Nagyon sok éve hordok szemüveget és nálam is előfordult kb. háromszor hogy elcsiszolták az üveget és nem láttam jól/hányingerem volt/minden görbült, stb.

Visszavittem a szemüveget, megvizsgálták, aztán csináltak másikat, mert az el volt rontva.

máj. 6. 21:59
 6/8 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek cilinderes szemüvege van, azt nehezebb megszokni, mert a szemtengelyt is korrigálja. Fokozatosan kellene hozzászokni, ha nem megy kb 2 hét alatt sem, akkor vissza kell vinni.
máj. 6. 22:09
 7/8 Cubina ***** válasza:

Az én szemüvegem is cilinderes és a sok év alatt többször is változott a dioptria és a cilinder is, ennek ellenére semmiféle kellemetlenséget nem okozott az új szemüveg soha. Inkább csak jó érzés adott, mivel előtte homályosabban láttam, utána meg mindent szép tisztán, élesen (kivéve amikor rosszul lett csiszolva).

Azért kéne egy harmadik vizsgálatot is végeztetni, hogy kiderüljön, melyik mérés volt a helyes.

máj. 7. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:

A szemészeten is volt cyl érték is? Vagy csak a látszerésznél?

Elvben egyből jónak kéne lennie.

Vagy a szemészeten, vagy egy másik látszerésznél méresd be a szemüveget, írják fel a sph + cyl értékeket és a pd-t is. Azt vesd össze azzal, amit az orvos, illetve a látszerész mért.

máj. 10. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!