Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért nem tudom a mikroszkópot...

Miért nem tudom a mikroszkópot 2 szemmel használni?

Figyelt kérdés

Külön külön működnek a szemeim, de ha egyszerre nézek a 2 szememmel, akkor 2 képet látok elcsúszva egymástól.

A pupillatávolságom kb 6 centi, ha a nézőkéket is ennyire állítom, akkor van ez az elcsúszás, ha 5 mm-terel szélesebbre állítom a nézőkéket, akkor jó lenne, de akkor meg nem kör alakú a látóterem, hanem jóval szükebb.

A mikroszkópnak semmi baja (a többiek szerint).

És rövidlátó vagyok.

2010. okt. 25. 21:55
 1/2 anonim ***** válasza:

Van egy kicsi szemtengely-ferdülésed!

Nem cikizlek, sajna ez van! Egyébként nem zavar, nem okoz problémát, csak ha ilyen "közeli célt" kell belőnöd!

Ha fiatal vagy, szemüveggel javítható, ha idősebb, talán, ha korosabb, nem valószínű. Mindenesetre látogasd meg a szemdokit!

2010. okt. 25. 22:26
 2/2 A kérdező kommentje:
Aham, erre én is gondoltam, de közelre jól látok, csak a mikroszkóp használatnál jelentkezik a probléma.
2010. okt. 26. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!