Mikor, hány éves korban áll be egy rövidlátó szemromlása?
Figyelt kérdés
Mikor, hány éves korban áll be egy rövidlátó szemromlása?
Igen egyénfüggő, de általában mikorra tehető?
Vagy mivel akadájozható meg a további szemromlás?
márc. 4. 12:04
1/5 anonim válasza:
A saját példám az, hogy 24-31 éveim között rohamosan romlott mínusz 3-ról mínusz 5 felé folyamatosan. Pedig UV-sötétedő lencsét hordok és hasznos. Na most 2019. december után 4 éven át nem volt alkalmam és pénzem új szemüveget csináltatni, egyébként 3 év körül szoktam. Ellenben keveset romlott a szemem és csökkent a cilinderem. Bár túlléptem egyikkel a mínusz 5-öt és az igényli is pontosan azt a dioptriát, de - pláne cilinder csökkenésével - rosszabbra számítottam. Igazából nem tudom, hogy ennek mi az oka. Találgatni lehet, hogy 2013-2019 között vékony kereteim voltak és 2019-ben választottam vastag keretet. A vékony kereteknél zavart is, hogy kilátok mögötte. A vastag keret jobb nekem és most is azt kerestem. Úgyhogy szerintem sok különböző tényező összhatása lehet.
2/5 anonim válasza:
Elvileg a 20-as évek elején megáll, de nekem még 28 évesen is romlott. Megállítani semmivel sem tudod. Aztán 38 évesen meg már elkezdett a kor miatt romlani, azaz a rövidlátást tekintve "javulni".
3/5 anonim válasza:
Illetve folyamatosan gépnél ülök, bár a mai monitorok már nem veszélyesek. Kék-szűröm eddig nem volt, most munkahelyi támogatás miatt kell... De erről ne is beszéljünk és ezzel elmondtam mindent...
4/5 A kérdező kommentje:
3# Azt hiszem már van kék fényt szűrő szemüveglencse is.
Bár régen tényleg nem volt.
márc. 4. 13:51
5/5 anonim válasza:
2.
Ja, az első 50 centin, utána semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!