Akinek rövidlátása van annak a szemromlása megáll? Tehát egy bizonyos dioptriánál , onnantól nem romlik tovább.
Figyelt kérdés
2020. szept. 4. 16:15
1/10 anonim válasza:
Egyéni.
Nekem 11 évesen amit mértek az első szemüvegemhez, az van most is, 40 év elteltével.
2/10 anonim válasza:
NEm áll meg, meg is lehet vakulni.
3/10 anonim válasza:
Nem áll meg. Nekem azt hazudták a szemészeten, hogy 24 évesen meg fog állni (akkor voltam 14), de azóta is egyre romlik.
4/10 anonim válasza:
10 évesen rövidlátó lettem, kaptam szemüveget de sose hordtam. 20 évig egyáltalán nem hordtam, fikarcnyit se romlott a látásom. Egy évvel ezelőtt hordtam fél évig rendszeresen, rengeteget romlott a látásom az idő alatt. Azért hordtam fél évig, mert nagyon messzire homályosan látok ami az életben nem zavar, viszont a munkahelyemen már igen.
5/10 anonim válasza:
De, a gyerekkori rövidlátás majdnem mindig megáll. 20-25 éves korig romlik, mert addig nyúlik még a szemgolyó tovább a fej növése miatt.
6/10 anonim válasza:
3: Én 16 éves koromtól 25 évig kontaktlencsét hordtam, te nem azt hordasz? Az is számíthat. 1. voltam.
7/10 anonim válasza:
#6 Sajna nem. Akkoriban, amikor nekem kellett, még nagyon drága volt a kontaktlencse. Aztán már megszokásból maradtam a szemüvegnél.
Igen, gondolom, számít. Ha ezt tudom, valamikor átváltottam volna.
8/10 anonim válasza:
7: Hát ha most is romlik, érdemes megpróbálni. Mindennel együtt évente 20 000 Ft alatt kijöhet szerencsés esetben.
10/10 anonim válasza:
Többfajta rövidlátás van ! A degeneratív rövidlátás nem áll meg ,de a nagy többségnek megáll 25-30 éves korára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!