Vérehulló fecskefű jó a szemre?
Megkaptam Maria Treben: Egészség Isten patikájából című könyvét. Olvastam benne, hogy a vérehulló fecskefű jó a szemproblémákra is.
Nekem április környékén a lányom úgy belenyúlt a szemembe, hogy sokszor azóta is fáj, mikor éjszaka kinyitom, vagy reggel felkelek. Valószínűleg szemszárazság, mert olyan mintha belemenne valami, elkezd könnyezni.
A könyvben ez van:
"A szürkehályog és a szaruhártya foltjai is eltűnnek lassanként. Még a látóhártya bevérzése és leválása esetén is segít. Megmosunk egy levelet és a megnedvesített hüvelyk- és mutatóujjunk között szétmorzsoljuk a lágy szárát. Az így nyert nedves anyagot a mutatóujjunkkal – miközben a szem csukva van – a szemzugba kenjük."
Én megpróbáltam, de vagy valamit rosszul csinálok vagy nem tudom, de nekem csípte a szemem és inkább kimostam vízzel.
Aki használja vagy próbálta és ért hozzá legyen szíves leírni a tapasztalatokat. Kérem az olyanokat akik ellenzik a gyógynövényeket, menjek orvoshoz stb. azok ne is írjanak inkább semmit.
Köszönöm
En nem ellenzem, szemolcsre tök
jó, de a szemembe nem nyomkodnék semmit csak úgy.
Vérehulló fecskefű egy jól ismert gyógynövény, ami meglepően hatékony tud lenni, ha a megfelelő dolgokra használják. Főleg a növény nedvét használják de a többi részének is van ismert használati módja.
A legtöbb esetben a nedvet külsőleg a következő betegségek kezelésére használják: szemölcs, tyúkszem és ekcéma. A tejben erős sejtmérgek (baktérium ölő anyagok) mellett, fehérje bontó enzimek is megtalálhatók. Amik segítenek a bőr fellazításában.
Ha te ezt a szemedbe kened akövetkezők fognak történni. A sejtmérgek megtámadják szem nyálkahártyát erős irritációt okozva. A fehérje bontó enzimek elkezdik lebontani a nyálkahártyát és a szem anyagát kitevő kollagént. Ezzel maradandó vagy ideinleges látáskárosodást okozva.
Én szemölcsre haszálom, szemre vagy környékére nem merném. (Bár lehet, hogy csak a megfeleő technikát nem ismerem, ahogy az előző írta.)
Minden esetre, amikor nagyobb telepeket vágok ebből a növényből motoros fűkaszával, erős, az orr nyálkahártyáit és a szemet is ingerlő hatást vált ki, a nedvének szaga ingerli a légzést, ha belefröccsen a szembe, marja.
Az említett könyv nekem is megvan, én fenntartásokkal kezelem - ha valamit olvasok benne, azt megvizsgálom több más, független forrás alapján, s csak akkor adok neki hitelt, ha mindenhol ugyanazokat olvasom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!