Édesanyám állandó felügyeletre szorul, és mivel Én dolgozom a férjem viszont nem, lehet a férjem részére ápolási dijat kérni az Önkormányzattól? Édesanyám ápolására.
Én úgy tudom igen, de bővebben én is kíváncsi lennék rá.
Elvileg 50 ezer forintot.
várj, a segély is "brutto" ??
úgy tudtam, azok adómentesek, nem ???
na de ha jól tudom, a rokkantság megállapításában ezt besorolják, és ha I. csop. rokkant, akkor az azt jelenti, h önellátásra nem képes, azaz szinte automatikusan vonzza magával a mások segítségét, ez könnyen igazolható ebben az esteben
nézd csak meg, a papíron rajta van, hogy "önmaga ellátására képes / képtelen"
Szerintem is jár, de ennek is van több fajtája. A betegségtől függően, fogyatékos, tartósan/súlyosan, stb. A mindenkori nyugdíj minimumot veszik alapul, ami ha minden igaz 28500ft. Ennek kaphatod a 100%át, 130%-át, vagy ha méltányossági ápolási díjat kaptok(ezt az önkormányzat adja, ha adja, nem kötelező neki) akkor 80%-ot kaptok.
Annyi még, hogy az ápolási díj szolgálati időnek számít. Legalább ennyi jó van benne, ha már ilyen keveset fizetnek.
Ennyit tudtam hirtelen, nem 100% amit írtam, már régen tanultam ezeket. :D De remélem segített.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!