A főállású ápolás ugyanaz, mint az önkormányzattól kapott ápolási díj?
Figyelt kérdés
Egyik családtagom ápolási díjon van otthon beteg feleségével és 34000 körül kap. Viszont mindenhol azt olvasom, hogy akik főállásban ápolnak 40-60000ig kapnak. Hogy van ez? Vagy az ápolási díj összege önkormányzatonként eltérhet? De úgy tudom ez is fix.2011. febr. 3. 15:30
1/1 anonim válasza:
Azt hiszem, hogy ha főállású ápoló akarsz lenni, akkor kell hozzá végzettséged legyen, és akkor nem te választod ki, hogy kinek segítesz, hanem majd valaki vagy valakik mellé odatesznek.Ha otthon vagy ápolási díjon egy családtagoddal, akkor ahhoz nem kell végzettség, meg semmi, csak az, hogy a munkahelyedről gyere el miatta.Csak ez esetben kapod az ápolási díjat, pl.munkanélküliről nem mehetsz senki miatt ápolási díjra.
Régen én is akartam, de nem lehetett, mikor nem találtam munkát, és volt beteg a családban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!