Holnap megyek szemészetre, mert egy ideje messzebb kell tartanom a papírt amin apróbbak a betűk. Mire számítsak?
Mégis mire számíthatnál a szemészeten?
Meg fognak vizsgálni, ha indokolt akkor írnak fel szemüveget.
Mármint a szemészeten vagy eredmény tekintetően?
Megkérdezik a panaszokat, látásvizsgálat, felírnak egy szemüveget és újra látni fogsz. :)
Meg fognak vizsgálni különböző gépekkel, de ne aggódj, nem fog fájni. Maximum az a vizsgálat kellemetlen, amikor levegőt fúj egy pillanatra a gép a szemedbe, de tényleg csak egy pillanatig tart. Ha lesz ilyen vizsgálat, jelezni fogja a szemész.
Ha kell szemüveg, a két szemedre külön fogják nézni, milyen erősségű kell stb. Addig tesznek egy próbaszemüvegbe eléd lencséket, amíg mindkét szemeddel jól látsz.
Azt is elmondja az orvos, ha szükséged van szemcseppre stb., illetve jelzi, hogy mikor érdemes legközelebb kontrollra visszamenned, például fél év, egy év múlva.
A végén felírják a szemüveg pontos paramétereit, azzal kell elmenned szemüveget venni, pl. Vision Expressz vagy hasonló üzletbe. Maximum pár hét, mire elkészül a szemüveg, attól függően, hogy van-e éppen készleten nekik adott dioptriás lencse stb. Utána mehetsz az üzletbe a kész szemüvegért, általában adnak hozzá tokot, szemüvegtörlő kendőt is.
A tisztításáról, karbantartásról kapsz valószínűleg egy tájékoztatót, de neten is utána tudsz olvasni.
Autóval megyek.
Fogok látni utána?
Mi van ha nem készíttetem el a szemüveget?
Még nem kell én úgy érzem, de romlott a szemem.
Csupán arra vagyok kiváncsi, h természetes romlás vagy van valami más is...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!