Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Miért kényelmetlen a kontaktle...

Miért kényelmetlen a kontaktlencse?

Figyelt kérdés
Szóval az van hogy nekem már kb 3 éve van kontaktlencsém. Havit hordok nem próbáltam még a napit. És mióta meg van azóta nem tud vele a szemem megbékélni. Nincs begyulladva meg semmi egyszerűen érzem hogy bent van és kényelmetlen már rögtön miután berakom( tehát még a kiszáradtság sem lehet az oka). Több szemészeten is voltam már és kipróbáltam több fajtát is de azok csak rosszabbak voltak és az orvosok sem tudták megmondni mi lehet a baj. Az egyetlen dolog amit még nem próbáltam az a napi kontaktlencse mivel jóval drágább mint a havi de már ezen a ponton az sem érdekel. Mit gondoltok a napi kontaktlencse megoldhatja ezt a problémám? Volt bárki másnak ilyen problémája? Azért ragaszkodom a kontaktlencséhez ennyire mert nagyon nem szeretem ahogy kinézek szemüvegben. Illetve visszatérve a napi kontaktlencséhez mennyire alkalmas az arra hogy mindennap olyat hordjak. Mert olvastam valahol hogy az ilyen rendszeres használatra nem jó csak alkalmakra de nem hiszem hogy ez igaz.

tegnap 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem se bírja a szemem a havit csak a napit. A havinak sokkal keményebb az anyaga mivel ki kell bírjon egy havi ki-beveszegetést. Ezt nekem egyszer egy optikában mondták.
tegnap 18:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Másik típus kell, az elsővel én is szenvedtem, második nekifutásra a próbánál kaptam az egyik szemembe az újat, a másikba a régit, az új azonnal kényelmes volt, a régivel a 30 percet nem bírtam ki. Kérj próbalencsét más típusból!
tegnap 18:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Amúgy 2 hetes lencsék is léteznek
tegnap 18:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha azonnal kényelmetlen érzeted van, azon a napi lencse se fog változtatni. Alapvetően a viztartalom és az oxigén áteresztő képesség a különbség a napi és a havi lencsék között, nem az anyaguk vastagsága vagy keménysége. Amit még ki lehet próbálni az az, hogy megnezed a lencsék alapanyagát interneten és kiválasztasz egy olyat, amit még nem próbáltál. Pl balafilcon, senofilcon, stb. Nekem pl a samfilcon alapanyagú PureVision vált be
tegnap 18:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget mindenkinek.

2 válaszló a haviból már több típust próbáltam egyik sem volt jó(de azért köszönöm).

4 válaszoló lehet rosszul tudom de én úgy tudom hogy a napi lencsék sokkal vékonyabbak és lágyabbak is. Illetve nem lehtséges hogy pont a napinak az áteresztő képessége oldaná meg a problémát? Mert eléggé száraz szemem van sajnos. Ja meg még annyi hogy nem igazán jól fogalmaztam mert nem egybol zavarja a szemem (csak már akkor is érzem hogy bent van) hanem ez az érzés egy néhány óra múlva kezd el zavaróvá válni

tegnap 18:49
 6/7 A kérdező kommentje:
1. megkérdezhetem hogy te milyen fajtát használsz? mi vált be?
tegnap 18:53
 7/7 anonim ***** válasza:

A napi kontaktlencséket inkább olyanoknak találták ki, pl gyerekek, akik nem elég jól tudnak még figyelni a higiéniára - jól tegyék el a lencsét, stb., ezért könnyebb ha minden nap új, friss, tiszta lencsét tesznek fel. Nekem mindkét gyerekemnek olyan volt kezdetben, aztán később váltottak kéthetire.

A szárazszemed miatt érzed sztem kényelmetlennek - de ezt meg a sok műkönny oldhatja majd meg (azon túl persze, hogy elég nagy nedvességtartalmú lencsét veszel).

tegnap 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!