Látáskárosult lennék?
Igazából az egyetemi pontszámok miatt érdekes ez nekem hátha... Nem ezen fog múlni, hogy felvesznek, de jó az a +40 pont.
Nos, 4 éve a sulis beiratkozás előtt volt egy orvosi vizsgálat. Ott a bal szememen elbuktam azt az olvasós részt, az iskolaorvos mondta, hogy azonnal csináljunk valamit a szememmel különben nem jöhetek ide, mert ez egy nagy műszaki szakközépiskola és ide rendes térlátás kell.
Elmentünk a szemészhez, ott összehozott nekem valamit, ha jól emlékszem -5-ös lencse van a jelenlegi szemüvegemben. De anyám állítása szerint azt mondta neki a szemész, hogy a bal szemem 90%-a károsodva van, a jobb szememmel nincs gond.
Szemüveg nélkül abszolút homályosan látok, a TV-n nem tudok semmit sem elolvasni. A szemüveggel ugyan olyan homályos, csak rá van közelítve, de így sem tudom elolvasni. Némi szenvedés után azt tudom csak kitalálni, hogy mi van a TV-re írva, ha óriás betűkkel a dolgokat az ember szájába rágják.
Mit gondoltok, ez már a "látáskárosult" kategóriában van, próbáljak meg elmenni újra a szemészhez vagy hagyjam?
Köszönöm a válaszokat.
Akkor először elmegyek a szemészhez, aztán ha azt mondja, hogy nagy a gebasz meg ez már beletartozik ebbe a kategóriába, akkor a hivatalban megpróbálom elintézni.
Szerintem az nem normális, hogy a két szemem között ekkora különbség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!