Ha monitorok vannak a szemem perifériájában, az is károsítja a szememet, vagy csak az, ha rájuk nézek?
Semmiben nem károsítja jobban a szemedet, mint egy könyv.
A legnagyobb probléma, hogy (egy könyvhöz hasonlóan) egy tévéképernyőt képesek vagyunk órákon keresztül nézni, ami rendkívül fárasztó a szemnek, mivel egyfolytában egy helyre kell fókuszálnia.
Köszi az értelmes válaszokat :) mindenkinek ment ami jár.
Mostmár értem, hogy nem a fényhatásokkal van a fő baj, hanem a fókuszálás miatt.
Csak azért gondoltam, hogy a fény "sugárzás" a gond, mivel gondolom nem véletlenül árulnak kékfényszűrős szemüveglencséket, meg pl az általában irodai hidegfény-viszonyok is úgy tudtam, hogy rosszak a szemnek.
Pislogni próbálok többet kiskorom óta :D meg majd azért a szemüveglencsémet evolválom, de akkor majd igyekszem félre tekintgetni néha fókuszálás ügyben :) köszi.
Wao :o
Jo azert ne olj meg hetes :D kicsit maskent tettem fel a kerdest es igy nem neztem utana a kekfeny temanak, meg irodista haverom is olyat hord valami jo dragat, mindenesetre koszi a tanácsokat :) utana olvasok akkor jobban! Nem hittem volna. Nem vagyok szemész se informatikus 😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!