2 év 2 hónap alatt -1ről -1.5-re romlás rossznak számít? Illetve ha nem érzem jónak az új lencsét az normális?
Figyelt kérdés
Ma voltam vizsgálaton megint. 2020 szeptemberben lettem szemüveges, -1es volt mindkettő. Kaptam kontaklencsét és szemüveget is. Ma kellett megint menjek, elvileg már -másfeles szemüveget kéne hordjak. Nekem nem tűnt fel hogy ennyire rosszul látnék, valóban élesebben látam vele a dokinál is majd kaptam kontaklencsét amit haza hoztam, betettem. Tényleg éles, hihetetlenül "HD" n látok..😅😅😅 viszont kb fél óráig bírtam ki kellett vegyem. Túl erősnek érzem még a fejem is megfájdult. Ingyen cserélik a lencsét szóval nem hinném hogy a pénzre mennének...2022. nov. 7. 14:29
1/9 anonim válasza:
Hány éves vagy? Nekem 13-18 éves korom között ütemesen romlott a szemem, kontaktlencsét nem is ajánlották, túl gyakori kontroll kellett volna a serdülés miatt és a keretbe sem fért volna bele. Egyetemen már csak negyed dioptriát romlott mindkettő egy alig alvós, sötétben monitort bámulós év után, a lencse is beállt szépen stabilra. A -1,5 egyáltalán nem extrém dioptria.
2/9 anonim válasza:
A HD-látás fárasztó, rosszul lett belőve a lencse. Nem mindegy a görbületi sugár, és sokszor a negyed dioptriával gyengébb lencse a jó a szemüveghez képest.
3/9 A kérdező kommentje:
27 vagyok, fiatal koromban volt szemuvegem aztan olyan 23-24 evesen kezdtem erezni hogy nem latok tokeletesen. 25 voltam mikor megkaptam a -1est, oke volt. Sokat dolgozok telefonon/gepen, ez biztos nem tett neki jot, szamitottam a romlasra de a felel tobb dioptriat nagyon soknam erzem. :( felhivtam oket hogy valami nem oke, azt mondtak hogy probalgassam a heten a lencset de ugy erzem hogy raeroltdtem kb a szememre. Attol felek hogy majd csak megjobban elromlik ezutan 😅 tudom hogy a -1.50 meg nem nagy dioptria de nekem mar ez is sok 😅😅
2022. nov. 7. 14:51
4/9 anonim válasza:
Sztem az időjárás sokat hozzátesz egy szemméréshez. Ha ilyen élesen látsz és diszkomfort érzetet nyújt, akkor az nem neked való. Nem mindenki igényi a sasos élesítést.
6/9 anonim válasza:
És hogyan állapították meg? Olyan precízen, ahogy szokták, hogy az ember nem találta el már a következő számot, amit a múltkor még igen?
7/9 A kérdező kommentje:
Szemvizsgalaton voltam.. szamom, betuk stb. Megneztek mindent, pupilla, a szem hatso fele stbstb
2022. nov. 7. 19:26
8/9 anonim válasza:
7.
Hát ezt mondom. Tudod mitől függ még a dioptrián kívül, hogy az ember el tudja még olvasni a következő 1 vagy 2 sort, ami a fél dioptria? Kipihentség, napszak, tábla megvilágítás erőssége, környezeti fény, pontos távolság, hogy éppen melyik oszlopot kapod és a szerencse. Csak ennyire precíz ez.
9/9 anonim válasza:
7es: Maximálisan egyetértek. Nagyon könnyű elmérni, mert ugye te adott pillanatban őszintén mondod amit látsz, csak a gyakorlat sokszor mást ad vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!