Normális, hogy a füvet drognak és rossznak tartom?
Igen, te vagy a normális, addig a pontig, amíg rossznak tartod.
Nekem inkább az a furcsa, hogy túl akarod tenni magad rajta. Miért? Ne ezt az utat válaszd, mert akkor a végén egy ennyire meggyengült önbizalommal te is könnyen arra az útra térhetsz. :)
Ja, hát úgy kb 20 éves lehetsz de biztos hogy fiatal.
Mennyi, de mennyi olyan ember lesz még az életedben, akiben csalódni fogsz úgymond.
Nem a barátnődet szereted, hanem azt, akinek ismerted. Most megváltozott. Ha elfogadod úgy ahogy van, akkor a szintedet lejjebb viszed. Talán fogadd el, hogy neked ez gond. Nem feltétlen kell Neked az elnézőnek lenni. Tudod hányszor voltam én elnéző a pasikkal? Sose volt később hálás a dolog. De a te életed, te tudod, a te választásod.
"Normális. Már csak azért is, mert a fű illegális. Az alkohol meg nem."
Lehet le leszek pontozva, de ez a birka szellem.
A fű rossz mert azt mondták, az alkohol nem rossz, mert lehet kapnia boltokban.
Csakhogy soha életemben nem találkoztam balhézós füvezőssel, viszont nő létemre annál többször kerültem konfliktusba olyannal, aki túl töltötte magát alkohollal.
Aki beszív, olyan mint a hal a vízben, a kutyának sem árt, és önmagának sem. Nem a levegőbe beszélek, mert fiatalabb koromban kipróbáltam párszor, nem szoktam rá, pedig jó élmény volt. Saját tapasztalatból írom, hogy jobb élmény, mint leinni magunkat. Tényleg az ember úgy érzi magát, mint egy hal, vagy egy búvár, és másnap semmi baja tőle. Míg az alkoholtól az emberek kifordulnak önmagukból, kötekednek, és balhéznak sokszor és erőszakosak is. Aznap büdösek és kellemetlenkednek, másnap meg azért nem lehet velük bírni mert másnaposak.
Engem kétszer ért súlyos konfliktus életem során alkoholmámoros emberrel, amit egy életre megjegyeztem, az egyiknek a nyomát azóta is viselem a karomon, mert sérülést okozott nekem. A másik esetnél pedig úgy megőrült az ember, hogy rendőrt kellet hívni, mert majdnem összeverte a "baráti körét".
Ilyen egy füvezőssel sosem fordul elő, és az egészségére semmivel nem ártalmasabb, mit az alkohol. Pusztán azért elítélni valakit, mert a zöldet választja úgy butaság, ha az egészről semmi tapasztalata nincs, csak hallott valamit. Jó lenne, ha olyanok is válaszolnának, akik valamilyen szinten a közelébe kerültek az anyagnak közvetlen, vagy közvetve legalább.
Én is hozzászólok ehhez. Nem azért illegális a fű Magyarországon, mert olyan rossz lenne és nem azért legális az alkohol, mert annyira jó lenne. Ez az egész csak a pénzt és a mérleg billenése. A füvet eredetileg gyógyszerként használták az anorexiás betegeken, pont azért, mert étvágy fokozó és természetes. Illetve a rákos betegeknél is fájdalomcsillapítás és közérzet dopping-ra. Ez olyan rossz dolog? Nem mérgező növényről beszélünk, több millió mérgező növény van például az akácfa. Miért nincs betiltva?
Legális illegális. Kezdjük az alkoholt. Miért legális? Hiszen tönkreteszi az embert, bűncselekményeket követnek, el agresszívak lesznek, alkoholisták lesznek, szétmennek a családok, az összes pénzét erre költi, ráadásul nagyon nagyon sok szenvedélybeteg van akiket kezelnek a különböző intézetbe. Ez a kezelés pénzbe kerül az államnak, hiszen nem te fizeted ki. Akkor miért legális? Azért mert az alkoholból befolyó pénz több, mint a szenvedélybetegekre szánt összeg és amíg a mérleg így van addig legális lesz. Ha több pénzt kellene költeni az államnak a szenvedélybetegeknek akkor illegálissá tennék, mivel nem érné meg nekik.
A fűnek nincs akkora "felhasználó" bázisa, hogy az államnak ezt megérné, így inkább marad illegálisként. És így az emberek mit szívnak? Különböző szintetikusan előállított fű utánzatokat amiknek olyan összetevője van ami még nem tiltott, mert mindig hozzáraknak valami újat ezért legális, viszont nem tudsz róla semmit és ez teszi tönkre az embereket nem a természetbe megtalálható marihuána.
Persze a marihuána is lehet káros, ha kevered a dohánnyal, mert ugyebár miért ne keverné az aki ezt használja, hiszen drága. Meg, ha papírból szívód. Akkor ugyanolyan, mintha cigiznél, de rosszabb is a ciginél, mivel szűrőt nem szokás belerakni. Ha pipából szívnád akkor normális mennyiségbe nem mindennap, hanem ésszel csinálva nem okoz problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!