Normális, hogy a füvet drognak és rossznak tartom?
A fű drog, ahogy az alkohol is.
Nem attól lesz valaki jó vagy rossz ember, ha fogyaszt valamit. Ez majdnem olyan, mintha azért csalódnék benned, mert te szereted a pörköltöt, én meg nem. Persze a szereknél felmerűl, a kóros szerhasználat, de mint írtad a barátnőd alkalmanként csinálja.
A fű, hogyan is fogalmazzam, sunyibb, mint az alkohol. Ennek először csak az előnyét érzed, mert nem vagy "oda" másnap tőle. Ebben a kokainra hasonlít. Emiatt sokan beleesnek abba a hibába, h szinte napi szinten szívnak. Így használva persze, h elbutít. De lehetsz tőle paranoiás is, ha eleget vagy inkább sokat használod.
Viszont, ha ritkán, alkalmanként küldöd, ellazít, nem görcsölsz minden apróságon, bár, ha a már említett hibába esel, egy idő után nemtörődöm, felelőtlen leszel. Ez ilyen.
Én kb. 20 évesen szippantottam ca. 1 éven át, kb. heti 1-2 alkalommal. Sosem volt balhém miatta. Nem így a piával. Itt a heg az kezemen, amikor berúgva átnyúltam az katedra üvegen egy tagért, aki provokált.
Tehát, ha ésszel használod, mértékkel, nincs vele gond. Legyen mellette más is az életben, sok más, akkor nem lesz problem. Sajna, sok narkósnak csak a drog van. Ahogyan sok piásnak is csak a szesz.
Normális. Mentálisan egészséges embernek nincs ilyesmire szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát. Ez természetesen vonatkozik az alkoholra is, ami viszont hiába legális, ettől még egyértelműen veszélyesebb drog a fűnél, elég szétnézni az országban, mesés anyagi károk mindenféle balesetekben, tönkrement családok tízezrei, tönkrement egészségű emberek százezrei írhatók a számlájára.
Elítélni viszont nem nagyon kell másokat ezeknek a használatáért, addig semmiképp, amíg maguknak vagy másoknak nem okoznak ezzel súlyos problémákat/károkat. Sok ember képes kordában tartani a droghasználatot és akkor nincs azért vele akkora gond.
Hiába szavaztátok le annyian, az 5. válaszadó volt a legigazabb. Ha az (ex)barátnőmnek nem kell magyarázkodnia és tarthatja normálisnak, nekem miért kéne magyarázkodnom, ha szimplán nem fér bele? Amúgy mint kiderült nemcsak drogos hanem ribi is, szóval a rossz problémán aggódtam. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a véleményeket, mindkét oldalnak, mindegyiken elcsócsáltam és bővült a világnézetem.
(De nem győztetek meg, amíg illegális, és ellenőrizetlen, akármilyen sz*rt kaphat az ember, sosem tudhatja, mit szív, kivéve ha megbízik a dílerben, de ki bízna meg egy suttyóban aki ezzel keresi a pénzt? És az alkoholhoz se hasonlítsuk, mert anyagcserében pl. egész más a két drog, meg még sorolhatnám az antiérveket is. Amíg az eszemből élek meg, nem szórakozok minden hülyeség kipróbálásával.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!