Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Normális, hogy a füvet drognak...

Normális, hogy a füvet drognak és rossznak tartom?

Figyelt kérdés
Nem rég tudtam meg, hogy a barátnőm alkalmanként szeret füvezni, és azóta kiderült, hogy több ismerősöm próbálta már, mint hittem volna. Nagyon bennem él, amit régóta tanítanak, hogy ez egy drog és rossz, így nehéz túltenni magam ezen. Sokat próbáltam utánaolvasni, őt is megkérdeztem, hogy milyen, miért jó, és lehet hogy nem vészes, de akkor is nehéz elfogadni, nem tudom és nem akarom elképzelni, hogy betép. Velem van a baj? Paradox módon az alkohollal nincs sok bajom, igyekszem kerülni, de a magam idejében bőven több csúszott le a kelleténél.

2016. máj. 19. 10:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%

A fű drog, ahogy az alkohol is.

Nem attól lesz valaki jó vagy rossz ember, ha fogyaszt valamit. Ez majdnem olyan, mintha azért csalódnék benned, mert te szereted a pörköltöt, én meg nem. Persze a szereknél felmerűl, a kóros szerhasználat, de mint írtad a barátnőd alkalmanként csinálja.

2016. máj. 20. 10:23
 12/20 anonim ***** válasza:

A fű, hogyan is fogalmazzam, sunyibb, mint az alkohol. Ennek először csak az előnyét érzed, mert nem vagy "oda" másnap tőle. Ebben a kokainra hasonlít. Emiatt sokan beleesnek abba a hibába, h szinte napi szinten szívnak. Így használva persze, h elbutít. De lehetsz tőle paranoiás is, ha eleget vagy inkább sokat használod.

Viszont, ha ritkán, alkalmanként küldöd, ellazít, nem görcsölsz minden apróságon, bár, ha a már említett hibába esel, egy idő után nemtörődöm, felelőtlen leszel. Ez ilyen.

Én kb. 20 évesen szippantottam ca. 1 éven át, kb. heti 1-2 alkalommal. Sosem volt balhém miatta. Nem így a piával. Itt a heg az kezemen, amikor berúgva átnyúltam az katedra üvegen egy tagért, aki provokált.

Tehát, ha ésszel használod, mértékkel, nincs vele gond. Legyen mellette más is az életben, sok más, akkor nem lesz problem. Sajna, sok narkósnak csak a drog van. Ahogyan sok piásnak is csak a szesz.

2016. máj. 25. 11:45
 13/20 anonim ***** válasza:
45%

Normális. Mentálisan egészséges embernek nincs ilyesmire szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát. Ez természetesen vonatkozik az alkoholra is, ami viszont hiába legális, ettől még egyértelműen veszélyesebb drog a fűnél, elég szétnézni az országban, mesés anyagi károk mindenféle balesetekben, tönkrement családok tízezrei, tönkrement egészségű emberek százezrei írhatók a számlájára.

Elítélni viszont nem nagyon kell másokat ezeknek a használatáért, addig semmiképp, amíg maguknak vagy másoknak nem okoznak ezzel súlyos problémákat/károkat. Sok ember képes kordában tartani a droghasználatot és akkor nincs azért vele akkora gond.

2016. máj. 25. 12:23
 14/20 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem normális dolog hogy így vélekedsz, és egészen 23 éves koromig olyan masszívan fű-ellenes voltam, hogy teljességgel kizártam volna egy olyan barátnőt, aki akár egyszer is kipróbálta. De aztán egyszer az egyik haverom a tudtom nélkül megetetett velem egy füves sütit. Mivel nem tudtam erről, elképzelésem se volt, mitől lett hirtelen olyan jó kedvem, mintha visszakerültem volna a gyerekkoromba. Hihetetlenül élveztem minden tevékenységet, amit máskor amúgy csak faarcal művelek, sokkal fínomabb volt az a párizsis szendvics, amit máskor csak unottan eszem, komolyan, olyan hihetetlenül fínom volt az a szendvics, hogy majdnem könnybe lábadt a szemem. Szegény anyámnak mondtam is, hogy máskor is mindig ilyen kiflit meg párizsit vegyen, mert ez most sokkal jobb mint korábban, ő meg válltig állítótta, hogy mindig ugyan azt veszi :D Hát igen, nem tudtam hogy be vagyok állva. Több napra rá árulta csak el a haverom, hogy az a süti amit adott, igazából füves volt, és utólag csapódott le bennem minden. Sokat kűzdöttem a lelkiismeretemmel, hogy ez nem volt helyes, meg stb, de újra érezni akartam azt a gyermeki örömöt, azt a szendvics-ízt, úgyhogy végül, 24 éves koromra megbékéltem a dologgal. Azóta 1-2 hetente megejtek egy bongozást. Nem lettem se függő, se elvakult, mert megértem, ha valaki nem tartja normálisnak a dolgot, elvégre én is ilyen voltam. Összességében viszont nem bántam meg, hogy akkor a haver - galád, és aljas módon bár, de - becsempészte az életembe ezt a dolgot.
2016. máj. 25. 15:17
 15/20 TOP1ANSWER ***** válasza:
68%
A káros hazug drogpolitika eredménye, hogy az emberek az alkoholt elfogadottnak tarják ellenben a fűvel. Az alkohol sejtméreg, mérgező acetaldehiddé bontja saját szervezetünk, az idegi működést összezavarja, ahogy végighalad a sejteken kb mindent károsít a szervezetünkben. A fű 2 fő hatóanyaga a thc és cbd ezek a szervezetünk endokannabinoid rendszerén keresztül fejtik ki pozitív hatásukat. A CBD jelenleg ismert legpotensebb egészségügyileg hasznos növényi hatóanyag a Földön, erős antioxidáns, antipszichotikus, ezáltal depressziót gyógyít, idegsejteket védő hatása van így az Alzheimer kór megelőzésére a leghasznosabb ismert szer, a rákos sejteket programozott sejthalálra készteti.. A saját szervezetünk is termel kannabionidokat ezek egy összes sejtet összekötő rendszeren kommunikálnak és bizonyos életfolyamatokért felelősek. A fű gyógynövény amely jó hangulatot és jó étvágyat okoz :) Egy kultúrált elfogaltág társaságban ellenben a lerészegedéssel..
2016. jún. 6. 00:26
 16/20 A kérdező kommentje:
Azért a gyógynövény kicsit erős, nem? Ha megiszok egy kamillateát, azután még ülhetek volán mögé, a fű után kétlem...
2016. jún. 7. 11:39
 17/20 anonim válasza:
Antidepresszánsok, szorongáscsökkentők, vérnyomáscsökkentők és izomlazítókat sem ajánlott vezetéshez beszedni, mindennek van mellékhatása. Mellesleg egy betépett embernek még mindig jobban működnek a koordinációs képességei mint egy részegnek. Most ezzel nem mondom, hogy jó ötlet betépve vezetni de egy pár ember úgyis szokott részegen volán mögé ülni és akkor már jobb, ha betépve vezet mint sem részegen.
2016. jún. 8. 13:52
 18/20 anonim ***** válasza:
miért kötsz bele mindenbe?
2016. jún. 8. 19:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Betépve rövid távú memória vesztés következhet be. Ha megiszol egy sört még tudsz vezetni. Valahol bizonyos ezrelékig engedélyezett a vezetés is és még sincsen belőle baleset. Viszont THC hatása alatt amikor vezetsz és egyik pillanatról a másikba nem fogod tudni, hogy hol is vagy és mi történik és folyamatosan kieséses vannak az katasztrofális következményekkel járhat
2016. szept. 9. 16:01
 20/20 A kérdező kommentje:

Hiába szavaztátok le annyian, az 5. válaszadó volt a legigazabb. Ha az (ex)barátnőmnek nem kell magyarázkodnia és tarthatja normálisnak, nekem miért kéne magyarázkodnom, ha szimplán nem fér bele? Amúgy mint kiderült nemcsak drogos hanem ribi is, szóval a rossz problémán aggódtam. Mindenesetre köszönöm mindenkinek a véleményeket, mindkét oldalnak, mindegyiken elcsócsáltam és bővült a világnézetem.

(De nem győztetek meg, amíg illegális, és ellenőrizetlen, akármilyen sz*rt kaphat az ember, sosem tudhatja, mit szív, kivéve ha megbízik a dílerben, de ki bízna meg egy suttyóban aki ezzel keresi a pénzt? És az alkoholhoz se hasonlítsuk, mert anyagcserében pl. egész más a két drog, meg még sorolhatnám az antiérveket is. Amíg az eszemből élek meg, nem szórakozok minden hülyeség kipróbálásával.)

2017. márc. 7. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!