Negyeddel emeltek a dioptriámon. Mindkettő minuszos és nem cylinderes.
A problémám a térérzékeléssel van ha lefele nézek vagy oldalán. Ha lépek fentebb érzem a talajt,holott lentebb van,így majdnem kiment a bokám. Gondolom ez nem normális,ezért kérek megerősítést. Ezt "leszámítva" tiszta és éles a kép. De rámjön a remegés és a rosszullét ezek miatt.
Nekem is így volt, mikor -0.5ról 0.75-re emelték. Hányni tudtam volna, mindent úgy láttam mintha alacsonyabban/magasabban lett volna, vagy épp emelkedőt láttam ott, ahol nem volt, de kellett a 0.75-ös. 2 hét után megszoktam.
2022. szept. 22. 17:48
2/8 anonim válasza:
Kell pár nap, amire átáll az agyad az új látványra, és jól tudja majd megbecsülni a jelenleg látott távolságokat. Max egy hét.
2022. szept. 22. 17:58
3/8 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor még gyakorlom. Azt hittem csak nálam okoz gondot negyed dioptria emelés.
2022. szept. 22. 18:11
4/8 anonim válasza:
Nekem első szemüvegnél - 2 feletti diopriával és cilinderrel indultam. Csak a magas, mély érzékelés volt kicsit fura, amúgy minden rendben volt. Ez hogy lehet, hogy másnak egy negyed is okoz komoly problémát, nekem a - 2 feletti sem? Elképzelhető, hogy már rég kellett volna szemüveg, csak a szemem kikorrigálta a fénytörési hibát?
2022. szept. 22. 22:09
5/8 A kérdező kommentje:
Nem tudom, sztem vmi egyéni érzékenység lehet nálam :/ Pl. ha nekem nem jó pozícióban áll a szemüveg "lefagyok", elönt a verejték, hányinger stb...
És nem hiszti ,tényleg ez van. Ma egyébként utcára is kimentem szemüveggel, picit jobb lett, de amint lenézek vagy főleg ha pl. egy fazék aljára nézek elönt ez a "rossz érzet" a mélységérzékelésnél, mintha távolabb lenne.
Ha nem javul, vhogy kell a kereten állítani, mert ez így nem maradhat.
2022. szept. 24. 18:32
6/8 anonim válasza:
Nem egyéni érzékenység. Sok minenkinek ilyen, több komment is érkezett róla...Ne legyél már ostoba.
2022. szept. 24. 18:50
7/8 A kérdező kommentje:
Én most sok optikus véleményét mondom neked. Mert volt, ahol elzavartak, hogy ilyen nincs. Nem kell sértegetni.
2022. szept. 24. 19:06
8/8 A kérdező kommentje:
Elmentem az optikába és egyéni érzékenység. Keveseket érint, de sajnos létező jelenség. Az optikus segített nekem beállítani a legjobb szöget, mert ez magától nem múlik el. A keret dőlésszöge, papucsok állítása és a szárak állítása segít a problémán.Már láttam korábban is pár kérdést itt gyakorin, ezért ne engedjétek magatokat lerázni. Ha torzulást éreztek vagy kellemetlenséget az nem feltétlen a cylinder oka vagy a rossz dioptriáé. Mert nekem ugye nincs cylinder és a dioptria is oké. Nem a szuperkütyük kellenek, hanem egy erre fogékony, jó szándékú optikus.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!