Cylinderes szemet állapítottak meg néhány alkalommal. Eddig sosem viseltem ilyen szemüveget, és igazából az sem tudom mit kellene, hogy érezzek azzal...?
A másik, hogy 1 év alatt különféle eredmények jöttek ki a szemvizsgálatokon. (már több mint 20 éve vagyok szemüveges)Pár eredmény:
1.
-4.00 -0.25 145
-3.25 -0.25 17
2.
-3.75
-3.5
3.
-3.75
-3.00
4.
-3.75 -0.50 127
-3.50 -0.25 149
5.
-4.00 -0.50 147
-3.50 -0.50 175
De volt olyan is, ahol rátették és nem éreztem nagy különbséget...
Nem igazán értem ezeket a differenciákat.
Szerintem bármilyen kicsi is, jobb mégis, ha van rajta.
Sokkal tisztább látszatot ad és a normál dioptriát pedig csökkenti.
Köszi!
Igazából én már annak örülnék, ha olyan szemüveget tudnának csinálni, ami nem torzítja a képet, nem helyezi feljebb a talajt és nem gömbölyíti/homorítja a tárgyakat brutál módon. Mert kidobálni a tízezreseket nem álom....
#6-os vok. A cilinder picit errébb helyezi a képet, de ezt csak akkor veszed észre, ha le föl emelgeted a szemcsit.
De magas dioptriánál amúgyis nagy a különbség ha rajtad van, vagy nincs.
Köszi 6-os.
Az optikust is megkérdeztem a rendelés előtt, hogy cylinderrel mit kellene, hogy lássak, mert nem tudom. Azt magyarázta, hogy jobban elmosódnának a tárgyak vízszintes vagy függőleges irányba, mintha látnék adott tárgy mellett még egy "vonalat". Mivel látta az izgulásomat, a nyári mérés után megint megmérte a szememet és eszerint mondta, hogy a gépek gyakran túlzó értéket mutatnak, az egyént is bele kell kalkulálni.
Azt mérés nélkül is észreveszem, ha változott a szemem.
Ha azt mondom, teljesen jó még a szemcsi, akkor nem változtatnak az értékeken, de megmérni azért megszokták akkor is.
A biztonság kedvéért csináltunk még 1 mérést.
Remélem jó szemüveget kapok, mert már nagyon elegem van a rosszakból, meg
a nem tudásukból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!