Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Új szemüveg megszokása hogyan?

Új szemüveg megszokása hogyan?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem át az új szemüvegemet. A bal szemem maradt ugyanolyan, viszont a jobb -2, 75 lett, illetve cilinderes is. Ma viseltem először, de kissé kényelmetlen, szédülök benne, ráadásul a térlátás szörnyű, ha lefelé nézek. Mennyi idő, mire megszokja a szemem? Illetve hogy szoktassam hozzá, fokozatosan?

Külön probléma, hogy nem kényelmes a keret, kiesett nyom, és olyan, mintha ferde lenne, viszont az optikába csak jövőhét hétfőn jutok el.

2022. júl. 27. 16:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Pár nap és megszokod. Észre sem fogod venni az új lencsét.

A keretet jövő héten állíttasd be, ha még mindig kényelmetlen lesz. De lehet ez is változik addig.

2022. júl. 27. 16:52
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy derült ki, hogy kell szemüveget hordanom, hogy a télies, borult időben kicsit rosszabbul láttam távolra. Elmentem vizsgálatra, ahol megállapították a rövidlátásomat, ami elég nagy volt kezdésnek. - 1,75 és - 2,25 dioptria és cilinder. Viszont a csavar ebben, hogy korábban +0,75 dioptriát mértek mindkét szememre. Ez hogy lehet, hogy hónapok alatt ennyivel romlik a szemem mínuszba? Viszont a szemüveg viselése nem okozott semmi féle problémát. Már a próbalencsék betételénél éreztem, hogy nem erőltetődik a szemem. A szemüveg első felvételéről kezdve tűpontos látást biztosít, illetve nem szédültem.
2022. júl. 29. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!