Rövidlátók, ti milyen módszerekkel szoktátok meg az első szemüvegeteket? Mennyi ideig hordátok az elején és mennyi idővel fokoztátok a viselési időt, amíg eljutottatok az állandó hordásig. Még annyi, hogy hány diopriával kezdétek?
Elsö naptól kezdve reggeltöl estig rajtam volt - pár napig furcsán éreztem magam, utána megszoktam.
A szemnek a lehetö legrosszabb, ha "szoktatod" és csak pár óráig van rajtad - ugyanis elöször át kell állnia a szemüvegre, utána vissza, és ez megy egész nap. Ettöl csak te leszel rosszul, meg sokkal nehezebben fogod megszokni az üveget, ha egyáltalán sikerül így.
Az új szemuvegeimhez először hozzaszoktatom a szemeimet.
Nem hordom egyszerre sokáig csak rövidebb időkre. Aztán napról napra hosszabb ideig.
A 3. szemüvegemet nyüstölöm, de nem mindegyiknél kellett ez. Volt amelyiket egyből tudtam hordani egész nap, másikat meg meg kellett szokni.
Ha jó a szemüveg, nem kell idő a megszokáshoz.
Nehezebb azt megszokni, hogy az orrodon van valami, meg azt hogy látod körben a keretet, amitől kicsit szűkül a látótered.
Nekem mondjuk erősebb pluszos van, de olyat nem tudok csinálni, hogy egyáltalán nem hordom.
Olyan volt már, hogy az új picit furi volt, de hordtam folyamatosan, aztán megszoktam.
Ennek a "szoktatásnak" az az egyetlen eredménye, hogy sokkal lassabban szokod meg, mert a szemnek folyamatosan át kell állni a szemüveges meg a szemüveg nélküli látásmódra.
Sokkal jobb hatásfoka van, ha reggeltöl estig rajtad van, úgy tényleg hozzászokik a szemed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!