-1.75 dipotriás szemüveget kell már állandóan hordani vagy elég csak akkor mikor éles látásra van szükségem távolra?
Ha állandóan hordod, rohamosan romlik tovább a szemed. A padtársammal egyszerre csináltattunk felest. 4 év múlva neki már háromésfelese volt. Én meg 40 évvel később még mindig nem látom a Rákóczi út egyik oldalán, hogy a másik oldalon az utcasarki táblán mit jelöl, ettől a keresztutcától a másikig vajon 53-tól 67-ig terjed-e a házszámozás.
Mikor szemorvosnak ezt mondják, hogy szemüveggel jó tempóban romlik, az a standard válasz, hogy egy darabig, de aztán megáll. Ja, mondjuk 8 évre. Aztán megint mehet újat csináltatni
Ez a második szemüvegem, a korábbi 1 dioptriával gyengébb. Nem nagyon használtam, csak tényleg mikor szükséges volt (aztán már nem volt elég erős).
Biztos van sok tényező ami befolyásolja de szeretném ha már minél kevesebbet romlana
Szerintem nem romlik a nem hordástól a rövidlátás.
Más lenne a helyzet, ha fiatal vagy és távolra +3 Dioptriás lenne a szemüveged, azt muszáj hordani, mert az más ügy, ott a korrekció veszi rá az agyat, hogy az ember mindkét szemét használja, enélkül az agy az egyiket lekapcsolja.
Nekem erős pluszos volt mindig, ezért hordanom kellett.
De haveroknak meg távolra kellett, ők szinte csak suliban hordták, hazafelé már sokszor levették.
Távolra nem olyan nagyon fontos azért annyira élesen látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!