Vision Expressnél máshogy mérik be a szemet, mint egy szemorvosnál?
Írtam nekik, mert túl magasnak találtam a bemért dioptriáimat, majd a válaszukban kifejtették, hogy máshogy számolnak, mint annó az elóző szenüvegemnél a szemorvos.
Ott -3,75 dioptria és minuszos 1 és 1,5-ös cylinder lett bemérve, míg a VS-nél - 5,25 és - 5,75 plusszos cylinderekkrel.
Ami a lényeg, hogy kiderült, hogy ez igazából csak fél dioptrias romlást jelent, tehát a korabbi "rendszerben" ez igazaból - 4,25-ös dioptria.
Miert kell ezt ennyire túlbonyolítani? Most már cégenkent/ optikánként változik, hogy mennyi a dioptria meg a cylinder?
Ha elmegyek a jövőben barmikor vizsálatra, mit mondjak, milyen szwmüvegem van? VS-féle vagy normál?
Nagyon átverve érzem magam és sajnos nem lehet már elállni a vásárlástól, legfeljebb újra bemérik, de mivel megint az elb**ott számolási meg mérési rendszerükkel teszik, igy nem sokra megyek vele.
Nyilván azért, hogy továbbromoljon és újra náluk vasároljunk.
Gondolom ezért alakítanak ki saját beméresi módszert is, hogy sehova máshova ne mehessek vele.
Tökmindegy kihez tartozik. Telefonoknál is van ilyen (asszem a Huawei és a Honor) mégis más a minőségük. Úgyhogy ne erre alapozz.
És mi az hogy nem állhatsz el a vásárlástól? :D Szerződést írtál alá vagy wtf?
Előleget fizettem, amit nem adnak vissza, mintha mi sem történt volna. Ehelyett újra bemérik a szemet ha nem jó a szemüveg.
Igen, sajnos nem engedik az elállást.
Hát ilyenről se hallottam még😅 Mármint előlegről. Ofotértnél annyi van, hogy ingyen bemérik a szemed, ha veszel szemüveget/kontaktlencsét.
Sorry amúgy, nem akarom agyonpromózni az Ofotértet, csak nekem is, és az ismeretségi körömben mindenkinek pozitív véleménye van róla.
Akkor azt érdemes mérlegelni, hogy mi a fontosabb. Ha még megveszed azt a szemüveget, és hordod és romlik is miatta (így sem kicsi a dioptria), aztán vehetsz új szemüveget, vagy ha beletörődsz, hogy ez a pénz elúszott, de fontosabb az egészséged?
Nyilván nem tudom az anyagi hátteredet, nem is kell tudnom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!