Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Vision Expressnél máshogy...

Vision Expressnél máshogy mérik be a szemet, mint egy szemorvosnál?

Figyelt kérdés

Írtam nekik, mert túl magasnak találtam a bemért dioptriáimat, majd a válaszukban kifejtették, hogy máshogy számolnak, mint annó az elóző szenüvegemnél a szemorvos.

Ott -3,75 dioptria és minuszos 1 és 1,5-ös cylinder lett bemérve, míg a VS-nél - 5,25 és - 5,75 plusszos cylinderekkrel.

Ami a lényeg, hogy kiderült, hogy ez igazából csak fél dioptrias romlást jelent, tehát a korabbi "rendszerben" ez igazaból - 4,25-ös dioptria.

Miert kell ezt ennyire túlbonyolítani? Most már cégenkent/ optikánként változik, hogy mennyi a dioptria meg a cylinder?

Ha elmegyek a jövőben barmikor vizsálatra, mit mondjak, milyen szwmüvegem van? VS-féle vagy normál?

Nagyon átverve érzem magam és sajnos nem lehet már elállni a vásárlástól, legfeljebb újra bemérik, de mivel megint az elb**ott számolási meg mérési rendszerükkel teszik, igy nem sokra megyek vele.

2021. máj. 6. 18:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nyilván az egészségem a fontosabb. Még nem válaszoltak, hogy pontosan milyen következményei vannak, ha nem veszem át. Az mindenesetre biztos, hogy többé a lehető legolcsóbb, leggagyibb keretet fogom választani, mert a sikeres vásárlás esélye igen kicsi. VS-be nyilván be nem teszem a lábamat többé.
2021. máj. 7. 10:21
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem tudom, mi a különbség az "olcsó" és a drága keretek között. Nekem 15 ezres keretem van, ez a legolcsóbb árkategória. Fekete fém, van rajta egy kis rózsaszín díszítés, teljes mértékben passzol hozzám, és szeretem. Nem tudom, mivel tudna többet egy 50-60ezres keret🤔
2021. máj. 7. 11:32
 13/14 A kérdező kommentje:

Na hát az új szemüveg sajnos nem tökéletes.

Mozog a padló alattam, annyira erős a torzítás, ráadásul ha csak picit félre nezek, már homályosan, szellemképesen látok.

Az élesség jó, de csak ha teljesen középen nézek vele, viszont párosul hozzá egy kicsit fura, enyhén szédítős kellemetlen érzés.

Lehet a dioptria rossz, lehet a cilinder, lehet a lencse lett rosszul belecsiszolva.

Mindenesetre vissza fogom vinni.

2021. máj. 10. 16:26
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát csodás. Képtelenek megcsinálni egy szemüveget normálisan... Ne hagyd magad!
2021. máj. 10. 16:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!