Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szembe lehet cseppenteni az...

Szembe lehet cseppenteni az 1%-os lidocain oldatot (steril ampullasat)?

Figyelt kérdés

Turhetetlen fajdalom miatt kellene de szem erzestelenitesevel meg nem volt dolgom.

Vki szemesz, mentotiszt stb surgossegi szakember meg tudna mondani? Kosz

#Lidocain #Szemserules
2021. márc. 16. 18:20
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

hát az a nagy helyzet h sokszor van rá példa h "na gyorsan vissza a kocsiba", mivel tudjuk h ezerszer komolyabb ellátást tudunk biztosítani, mint egy sürgősségin.

bárki bármit mond, a magyar rokók /esetkocsik nagyon klasszul fel vannak szerelve, sok osztály megirigyelhetné. az hogy mit teszünk, azt meg a szükség szüli. szted ritka, h kimegyünk balesethez és egyszerre van több polytraumás is? nem balfék általánosságban minden eü-dolgozó, de azért akad bőven, na meg sajnos kötve van a kezük is ugye, tehát sajnos soktényezős a dolog.

szakmailag pedig: sajnos vénás analgeticum se sokat segített, de mondjuk nem is vártam mást. egy ilyen szemsérülések ill. lágyrész-sérülések esetén nem igazán lehet hagyományos iv. analgeticumokkal mit kezdeni. na midnegy, hosszú a dolog. de azért szakmailag kíváncsi lennék rá, mit adtál volna olyan kismillió dolgot iv neki?

2021. márc. 22. 22:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Kérdező. Szeretném jelezni, hogy ez nem egy szakmai fórum, így számomra érhetetlen, hogy egy mentőtiszt miért itt kér segítséget.
2021. márc. 22. 23:53
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem én voltam ott, és nem írtad le a körülményeket, de pl. a ketamin nagyon jó fájdalomcsillapító. És van a mentőben.

És gondolom valami morfinszármazék is van a mentőben ami ugyan fejsérülés esetén ellenjavalt, de extrém fájdalom esetén én nagy eséllyel adtam volna, persze ehhez kell a körülmények ismerete.

2021. márc. 23. 10:27
 14/14 A kérdező kommentje:

persze, ezek jók, csak először vmi lokálisat kerestem. ugye azért szemcseppekkel nem igazán van felszerelve a mentő, de most majd beszerzek az biztos.

Ketamin egy borzalmas szer (az én véleményem szerint biztosan), azt inkább hanyagolom. műtőbe jó, bár ott is azért vannak kétségek ahogy hallom, na de nehéz iylenkor jól dönteni. mofinszármazék pedig van persze több is, de mivel nem akartam hosszabbtávú hatást, az általános ultrarövid anaestesia mellett döntöttem. csak tényleg jobb lett volna lokálisan kezelni a dolgot ... és az bosszantott h tudtam h létezik speckó készítmény szemcseppben, csak nekünk nem volt.

tulképpen ha maga a Szemklinika se tud vele mit kezdeni, nemhogy egy átlagos kórház szemészete, akkor úgy gondolom, nem tettem rosszat.

és ez nem szakmai fórum, de hidd el, párszor meglepődtem már, egészen profik is előfordulnak olykor.

2021. márc. 23. 11:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!