Szembe lehet cseppenteni az 1%-os lidocain oldatot (steril ampullasat)?
Turhetetlen fajdalom miatt kellene de szem erzestelenitesevel meg nem volt dolgom.
Vki szemesz, mentotiszt stb surgossegi szakember meg tudna mondani? Kosz
igen, hogyne ... nem sok közöd vana magyar eü-höz, látom.
azóta most volt időm belépni, de hihetetlen ez a sok segítőkész válasz.
itt amúgy TB szóba se jön, sürgősségi dolog, de xar ügy amikor ennyire tehetetlen az ember.
nagyon izgalmasak ezek a kommentek komolyan. egyébként mentőtiszt vagyok, és így se volt tanácsom, végül bealtattam a pácienst, akkora fájdalma volt, és nem mertem mást adni neki helyileg.
"el lett látva", ja amolyan magyar müdra. sztem addig volt nagyjából ellátva amíg a kezeim közöt volt, azóta ismét megőrül a fájdalomtól. azért ne legyünk már ilyen naivak, vagy ne játsszuk ezt legalábbis.
képzeld, vannak esetek, amikor abszolút kontraindikált bármilyen szemcsepp alkalmazása, nagyon kényes dolog és legalább annyira nem szeretem, mint az égési sérülteket.
Már bocs, de mentőtisztként mi a túrónak akarsz neki bármit adni helyileg, amikor kismillió dolgot adhatsz neki vénásan?
Egyébként ez az addig míg a kezeim között volt annyira tipikus szánalmas mentőtiszt duma, hogy az hihetetlen. Tudjuk a mentőtiszt egyszemélyben megoperálná az agytumorost, meg a polytraumást ráadásul egyszerre, miközben a harmadik kezével éppen reanimál a többi EÜ dolgozó meg mind balfék, főleg az orvosok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!