Érzem, hogy romlik a szemem, de az okán nem igazán tudok változtatni. Mit tehetnék?
Figyelt kérdés
Építészkarra járok, és éjjel-nappal rajzolnom kell nagyon erős fényben (különben nem látok rendesen). Szinte egész nap mesterséges fényben vagyok, mert a kollégiumban, sőt az egész utcában nagyon sötét van. Úgy érzem, romlott a szemem, és valószínűleg ez folytatódni is fog, ha nem teszek valamit ellene, de sajnos fogalmam sincs, min változtathatnék. Az erős fény és a sok rajzolás elkerülhetetlen. Tud valaki tanácsot adni?2008. dec. 4. 12:03
1/2 anonim válasza:
Ha elég fényt használsz, nem romlik tartósan a szemed. Én is így voltam vele, az egyetemen a sok olvasás miatt gyakran homályosan láttam, aztán amikor már nem strapáltam le tartósan a szemem, megint élesen láttam mindent, pedig ijedtemben még szemüveget is irattattam fel. Azóta sem hordom, nem is kell.
2/2 anonim válasza:
Időnként nézz fel a munkából, és tornáztasd meg! Fókuszálj közelre-távolra, körözz, stb. Neten biztos vannak szemtornák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!