Enyhe rövidlátásnál kell már szemüveget hordani?
Milyen messze van a munkahelyen a monitor a szemedtől? Jól van beállítva a fényereje? Én pont egy ablak mellett dolgozom, és naponta 3x kell korrigálnom a fényerőt, mert változik a napsütés erőssége. Tartasz legalább óránként kis szünetet, mikor más távolságra fókuszálsz, átmozgatod a nyakad is? Én inkább ezeket gyanítanám a szemfájás mögött.
A szemüvegre nekem azt mondta az orvos, mikor még csak -1 körülit írt fel, hogy mindegy, hogy hordom-e, csináljam ahogy jól esik. Nem ezen múlik, hogy romlik-e a látásom, és szerinte még romlani fog kicsit, amíg növésben vagyok.
A szemüveg hordása vagy nem hordása semmit nem befolyásol a szem romlásában.
A kékfényszűrő meg felesleges volt, a monitoron ingyen és sokkal pontosabban be lehet állítani.
Látod, nem látod? Na látod.
A kékszűrő parasztvakítás. Azért jó mert onnantól pont olyan sárgásan fogsz látni mindent, mint szürkehályogos műtét előtt. Papírlapot is. Optikusmaffia lehúzása. De majd szépen hozzászoksz... :) Nem, direkt nem tájékoztatnak arról, hogy csak a monitor színhőmérsékletét kellene talán helyesen beállítani, vgagy egyszerűen megnyomni rajta a bluescreen gombot, vagy csak az f.lux programot használni ami napszaktól függően automatikusan állítja. Nem, AZ nem az érdekük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!