Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Enyhe rövidlátásnál kell már...

Enyhe rövidlátásnál kell már szemüveget hordani?

Figyelt kérdés
-0.5 és -1-esre mérték a szememet. A munkámból adódoan egész nap számítógép előtt dolgozom. Ilyenkor érdemes szemüveget hordani vagy nem? Nem tudom melyik a jobb ha hozzászokik a szemem a szemüveghez vagy ha nem. Valakinek tapasztalat? Nem szeretném továbbrontani a szememet de nem tudom melyik lenne jobb.:/ mert alapbol nem zavar és jol látok csak annyi hogy munka után néha esténként fáj a szemem de az sem mindig.
2020. nov. 29. 19:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
2-es, függönyt rakj oda, vagy valamivel ragaszd le azt a retek ablakot, vagy költözz át másik helyre.
2020. nov. 30. 02:00
 12/16 anonim ***** válasza:
Kérdező, neked egy normális munkahelyi hely kellene amibe nem vakít bele a napfény. Attól vakulsz, hogy tükröződik, képrázik, és ha még oda is vetítődik akkor nagy a kontraszt. Ki volt az a marha aki kijelentette, hogy csak és kizárólag ott, úgy kell megdöglened?
2020. nov. 30. 02:02
 13/16 anonim ***** válasza:
#11, én vagyok a 2-es. Van reluxa az ablakon, és direktben nem süt bele a képernyőbe a nap. Eleve északi az ablak, de a szemben levő ház ablakából még így is túl erősen be tud tükröződi a fény, hogy a szemem sarkából is vakít. Szerintem még mindig jobb, mint akik a terem közepén ülnek és csak falakat látnak maguk körül.
2020. nov. 30. 09:11
 14/16 anonim ***** válasza:

"de a szemben levő ház ablakából még így is túl erősen be tud tükröződi a fény, "

Ösmerem ezt az érzést, borzalmas.

Nagy marha volt aki azokat a teremirodákat legyártotta amerikamajmolás címén. Az egyén szempontjából a lehetp leg rosszabb, persze ez nem így van soha tálalva. Részvétem.

2020. nov. 30. 10:31
 15/16 anonim ***** válasza:

#14: a miénk viszonylag jó, mert két méter magas szekrényekkel 3-4 fős "szobákra" vagyunk osztva, így nincs olyan nagy zaj. Nem is vagyunk összezsúfolva, dupla vagy tripla asztala van mindenkinek. Eleve csak a mi szintünk ilyen "lovarda" stílusú, amúgy szobák vannak, elég ügyesen elosztva (az ablaktalan részre rakták a szervertermet, konyhát, tárgyalót, vizesblokkot stb., szóval nem sokan vannak ablak nélkül egész nap.

Elválasztás nélküli teremirodába nem mennék. Szerencsére vagyok elég jó a szakmámban ahhoz, hogy válogathassak :-) De a cégnek sem éri meg összezsúfolni a népet, a zajos, természetes fény nélküli stb. környezetben ugyanis mindenki rosszabbul dolgozik, de fizetni attól még nem lehet kevesebbet. A megspórolt négyzetméter ára kisebb, mint amit a csökkent produktivitáson buknak.

A szomorú az, hogy ezt már több, mint 30 éve kimérték, leírták, de a teremirodák terjedését nem sikerült megállítani.

2020. nov. 30. 11:18
 16/16 anonim ***** válasza:

A lovardarodákra a marketingesek és a bútorosok na és jelentős mértékben a hálivúdi filmipar okolhatóak.

Szerencsére a covidhiszti be fog ezeknek a förmedvényeknek inteni. Fő elterjedésük oka az, hogy így sokkal könnyebb megfigyelni, nyomás alatt tartani mindenkit. Náci módszer amit egyébként semmi sem indokolna.

Ablakra ha "fehér leoedőt" raknának, úgymint szalagfüggöny, akkor nagyon frankón bederítené szórt fénnyel a termet, de erről persze fingjuk sincs.

2020. nov. 30. 11:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!