Valaki át tudja váltani a dioptriát?
Nekem 2 hete csináltak szemüveget, a papírra azt írták:
jobb: -1,25 bal: -0,75
A munkahelyemen meg tök másképp írták az alkalmassági feltételekre az értékeket és nem vágom...
egyik szem 0,3 vagy több, a másik 0,5 vagy ennél több, kivéve amblyopia esetén
mindkét szemen kevesebb, mint 0,3; valamint egyik szemen 0,3, a másikon kevesebb, mint 0,3
A munkatársam dioptriája: 1.75/2.75 neki azt mondták alkalmatlan.
Nekem még nem szóltak, ezért olvasgattam a honlapon a feltételeket.
Mielőtt idejöttünk a vírus miatt nem volt eü vizsgálat, csak most. Neki elsőre alkalmast írtak, aztán felhívták, hogy ezzel a látással mégse, én nem tudom beleférek e a keretbe :/
Nekem is alkalmast mondtak elsőre de tartok tőle, hogy én is kapok telefont :/
Amiket írsz 0,3 pl az nem dioptria, hanem visusérték. Látásélesség.
Az 1,0 azt jelenti, hogy a kereten belüli legalsó sorti s elolvasod.
Az alatta lévő nagyon picur számok a 1,5, ill 2,0 (berepülőpilóta, tüzér, stbnek kell csak elolvasnia.
A olvasótáblán a piros vonal fölötti szám a 0,5 (50%-os látóélesség)
A 0,3 az a felülről lefelé olvasva az 5. szám.
szemüveggel a piros vonal alatti 1 sorig látom. Annélkül a piros vonal feletti 2.ig
Most ezek alapján nem tudom alkalmas vagyok e biztosan vagy várjam a telefont... :/
Az nem lehet, hogy ő azért nem alkalmas mert közelre nem lát? Ha neki +2.75 a szeme akkor ő közelre, ha neked - 1.25 akkor te távolra nem látsz jól ha jól értem. Lehet most ez egy ordas hülyeség amit mondtam.
Mi a munkakör? Lehet akadály az hogy közelre nem lát, de az nem akadály ha te távolra nem látsz olyan jól.
Tehát a táblán a számok látásélesség-érték szerint így vannak egymás alatt:
0,1
0,15
0,2
0,25
0,3
0,4
0,5
piros vonal
0,6
0,7
0,8
0,9
1,0 (az átlagosan jó szemű emberek teljes látóélesség-értéke)
------------------------------
legalja-legapróbb számok: 1,5 (150%-os látás), ill. 2,0 (200%-os látásélesség - szuper látás)
A korrigált (szemüveggel való látás) értéket nézik, vagy a korrekció nélkülit?
Ha a szemüveggel való látás alapján döntenek, akkor alkalmas vagy, ha a szemüveg nélküli alapján, akkor nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!