Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Szemüvegesek! Ki mivel tisztít...

Szemüvegesek! Ki mivel tisztítja a szemüvegét?

Figyelt kérdés
Én ilyen alkoholos kendőt szoktam használni, de tökéletesen foltmentesre sosem sikerül megtörölni.

2020. szept. 27. 08:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Elhiszem, de szárazon törölve nem károsodik a lencse?
2021. márc. 15. 21:15
 12/14 anonim ***** válasza:
A lencse akkor karcolodik ha poros. Ezért kell az elején valami folyadékkal letörölni az ujjaddal majd mehet rá a törlőkendő.
2021. márc. 15. 21:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen, én is így gondolom, csak csodálkoztam, mert ketten is írták, hogy csak kendőt használnak. De előtte kell valamilyen folyadék vagy akár csapvíz.
2021. márc. 15. 22:03
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem az íróasztalon a szemüvegtokban is van mikroszálas, általában jól jön, ha véletlenül megérintem a lencsét, de csomószor töröltem már át visszaérkezés után, meg reggel, ha az asztalon szabadon maradt este a szemcsi. Biztos van rajta por, de nem karistoltam még össze eddig. A legolcsóbb felületkeményítés van rajta. Nekem inkább az a fura, hogy vagy nem csinálják, vagy csak nem említik, hogy a szárról úgyis víz alatt, valami szappan jellegűvel (folyékony szappan, tusfürdő, mosogatószer) szedi le a zsírt az ember, akkor meg már jó is lehet a lencsével kezdeni.

Kérdező: a víz hagy foltot, arra is jó a száraz mikroszálas. Az alkoholos tisztítóizék ugyanazok, mint az alkoholos ablaktisztító: akkor nem hagy foltot, ha végigtörlés után hagyod megszáradni, aztán porszáraz mikroszálas kendővel (az ablakot a mennyisége és a keménysége miatt persze inkább papírtörlővel, de ha valaki szereti őrizni meg mosni és géppel szárítani=pormentesíteni az ócska lepedőket, az is jó oda) végigtörlöd, amitől az utolsó foltok is a törlőre kerülnek ezzel. Persze a mikroszálast is jó dolog langyos mosogatószeres vízben átnyomkodni, és a nem képes felével kifelé szárítani tiszta kötélen vagy szárítón.

2021. márc. 17. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!