Mi az oka annak hogy 1000 Ft-os tescos szemuvegek csak plusszosban vannak?
Figyelt kérdés
2020. szept. 2. 08:27
31/39 anonim válasza:
De, mínuszos szemüveget bonyolultabb gyártani. Annak a legfontosabb része a vékony rész, pont ellentétben a pluszos lencsével, viszont a súlycsökkentés, meg az esztétika miatt a lehető legvékonyabbra próbálják megcsinálni. Ez nehezebb ügy technológiailag. És attól, hogy valami automatikusan gyártódik le, egyáltalán nem jelenti azt, hogy az olcsó lesz. Az Audi is gyártó soron készül, meg a Dacia is, de ettől még nem lesznek egy árban.
32/39 anonim válasza:
A távollátàs az szinte 100%, hogy lesz ès öreg korra. Ehhez egy nagyìtó is elég, ès mire eljutsz odáig, tuti sosincs nàlad az optikus álltal felìrt. Szal lb nagyìtòk kerettel a + osak.
A közellàtàs, mèg fiatalabb korban alakul ki, marhàra nem mindegy, hogy fèl dioptriàval eltèr-e ès mindenki èletvitelszerűen egèsz nap hordja. Ha mèg lehetsèges is, hogy legyen, nem lenne piaca a - os lencséknek
33/39 anonim válasza:
"De, mínuszos szemüveget bonyolultabb gyártani."
Akármilyen lencsecsiszológépet veszel, az tud mínuszos és pluszos dioptriát is csiszolni. Nekem ne mond, hogy bonyolultabb, ha egyszer nem az...
34/39 A kérdező kommentje:
Az hogy tud ket dolgot még nem jelenti azt olyan a két dolog egyformán bonyolult.
2020. szept. 6. 17:31
35/39 anonim válasza:
Kérdező, te tényleg analfabéta lehetsz, mert már sokadszor nyilvánítasz úgy véleményt, hogy a kontextust ignorálod... A bonyolultság arra vonatkozott, hogy bonyolultabb legyártani, márpedig nem az, mert a gép kicsiszolja bármelyiket, beállítás kérdése.
36/39 A kérdező kommentje:
Te nem ertesz alapfogalmakat. Bonyolukt egy egyszeru dolgot egyforman le lehet gyartani. Nem az a kerdes hogy egyforman lehetseges e. De attol hogy ket dolog lehetseges meg nem lesz egyforman bonyolult. A kontexushoz meg jobb ha nem szolsz hozza mert ahogy elnezem azt se tudod mi az.
2020. szept. 6. 18:07
37/39 anonim válasza:
Remélem szándékosan vagy ilyen hülye, kedves kérdező :D Végülis már vagy hatszor leírták a választ...
38/39 anonim válasza:
A Flyying Tibet nevű boltban lehet kapni ilyen 1000-1500 forint körül mínuszos szemüveget. Nyilván nem a legjobb minőség, én kontaktlencsét használok és vettem ilyet azokra a ritka esetekre, amikor hirtelen kell, hogy jól lássak. Szerintem annyira nem rosszak, mert a drágább szemüvegemnél kényelmesebb, csak ezeknek egyforma a lencséje és a legtöbb embernek különbözik a 2 dioptriája.
39/39 anonim válasza:
Jól átírta, Flying Tiger akart lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!