Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Rövidlátás javítható? A fiam...

Rövidlátás javítható? A fiam 14 éves. -2.5 ös lett mindkét szeme. Milyen alternativ megoldásokat tudnátok nekem ajánlani? Szemtorna? Táplálkozás és barmilyen vitamin. Bármi. Természetessen a szemüvegét fogja hordani. Valakinek minuszos szeme javult?

Figyelt kérdés
2019. nov. 12. 21:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

Látásakadémia.hu

Sóvári Gergely foglalkozik vele

2019. nov. 13. 07:46
 12/19 anonim ***** válasza:
A mínuszos szemüvegtől nem nagyobbnak, hanem kisebbnek fog látszódni a szeme.
2019. nov. 13. 17:34
 13/19 anonim ***** válasza:
82%

Elég sok téves válasz van.

1. A gyerekkorban meglévő rövidlátásnak oka öröklött, nem javítható.

2. Addig romlik folyamatosan, amíg nő a fej, mivel vele együtt nyúlik a szemgolyó.

3. Szó sincs róla, hogy az ún. öregszeműség javítana távolra. Annak más az oka. Közelre viszont annyi előnye lesz, hogy közelre később kell (esetleg egyáltalán nem kell) majd olvasószemüveg.

4. Akaratlagosan az éleslátáshoz szükséges izmokat nem lehet mozgatni és így érdemben edzeni sem. De még ha lehetne is, attól még pont ugyanannyit mozogna, amennyit ő "gondol" hogy kell, nem pedig amennyit mi akarunk. Tehát ez nem izomerő kérdése.

2019. nov. 13. 19:50
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Akkor elég sokáig titkolhatta a fiad, én már -2,5-nél az első padból se láttam.

Megnyugtatlak, nekem is pont ilyen korban és ilyen dioptriával derült ki, azóta semmit nem romlott. Nem vészes, de a szemüveget hordja (amúgy se hiszem, hogy nagyon lát nélküle).

A minuszos szem nem javul, de idősebb korában később kell majd olvasószemüveget hordabia :D

A szemtornában, meg az ilyen alternatív megoldásokban én sosem hittem, de azért megpróbálhatod, amit itt leírtak.

2019. nov. 13. 21:36
 15/19 A kérdező kommentje:

Remélem minden jól alakul.Szemüveget megrendeltem kb 7 nap és kész.Szemtornát 2 napja csináljuk.Szemvitamint még nem vettem,mert nagyon sok fajta van,és nem tudom melyik lenne a legjobb hosszútávon.

Lézeres szemműtét 18 éves kortól lehetsegés.

Mivel külföldön lakom ezért eldöntöttem h haza viszem,h egy magyar orvos megvizsgálja.Megnézik h késöbbiekben lehetséges e nála a szemkorrekció.

Ha bárki szedett szemvitamint ne tartsa magában h melyik a jó.

Köszönöm az eddogi válaszokat.

2019. nov. 15. 01:23
 16/19 anonim ***** válasza:

Béres Szemerő Forte-t szedtem. De bármelyik jó állítólag, ha van benne lutein.

Sőt, ebben dupla annyi lutein van! [link]

2019. nov. 19. 20:04
 17/19 anonim ***** válasza:
63%

Ezt érdemes megnézni és alatta a hozzászólásokat is. Egy hónapos próbát megér.

[link]

Egy fontos szabály, hogy ne erőltesse a szemét egy gyakorlattal se. Ha úgy érzi tartson pihenőt.

De utána se 2-3 óra mobil és számítógépezéssel se erőltesse a szemét.

Luteinos vitaminokból van sokféle. Amelyik szinpatikusabb nem árt használni, de nem is attól fog javulni.

2019. dec. 8. 22:44
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2019. dec. 17. 19:29
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen, nekem javul, ha sokat vagyok szabadban, és kevesebbet gépezek. 39 vagyok jelenleg, a 22 éves koromban felírt dioptriát használom (-4,75). Elvileg -6 körüli kéne, de azokat a szemüvegeket nem is tudom hordani, annyira erősek. -4,5 és -5,25 közti szemüvegeket hordok, holott 7 éve -6-ra mértek. Ezt a nagyon magas dioptriát hordtam 2-3 évig, de feltűnt, hogyha a régebbi szemüvegeimet hordom, akkor idővel azokban is látok élesen, és sokkal kényelmesebb a szemüveghordás. Szerintem javít a látáson, ha kissé alacsonyabb dioptriát hordunk. A közérzeten legalábbis biztosan :) És vigyázni kell az optikai szalonokkal, mert gyakran sokkal erősebb szemüvegeket írnak fel, mint ami a való életben indokolt lenne.
2021. márc. 11. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!