Szemüvegtől lehet kancsalítani?
Figyelt kérdés
2010. júl. 15. 18:31
1/6 anonim válasza:
Nem. Szemüveget adnak ha kancsal vagy.
2/6 anonim válasza:
a szemüveg pont arra van h ne kacsalíts te nagyon *****
4/6 anonim válasza:
Igen,ha a szemüveg lencséje nem a Te szemednek megfelelő(pl. sokkal erősebb dioptria,más tengely,stb.)!Volt egy barátnőm,akinek születésétől kezdve elég erős szemüvegre volt szüksége,csecsemő korában adtak is neki,de valamit elszúrtak,és emiatt a másik (egészségesebb) szemére kancsal lett,sőt,majdnem megvakult!Műtéttel kellett helyreállítani a szemét.Úgyhogy szemüveget mindenkinek a saját szemére kell szemvizsgálat alapján készíteni,nem érdemes ezzel játszani!
5/6 A kérdező kommentje:
Második: Nem kellene bunkónak lenni...tudom,hogy mire való a szemüveg, de hallottam,hogy valaki kancsal lett tőle, ezért kérdeztem meg.
19:07-es: Aha, így értem. Köszi a választ!
2010. júl. 15. 19:37
6/6 anonim válasza:
A JÓ szemüvegtől NEM!
1. A látható kancsalságon nem lehet már segíteni...
2. Ha nincs rejtett kancsalság, rossz dioptria, vagy rossz PD okozhat kellemetlenséget.
3. Ha van rejtett kancsalság, vagy arra utaló panasz, POLATEST-es látásvizsgálattal ki kell vizsgáltatni. Prizmával korrigálható. Ezzel fokozatosan lelazítják a szemizmokat, így a vége felé kicsit látszik a kancsalság, de a legvégén meg lehet műteni, és elfelejteni az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!