Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szemüvegtől biztos megjavul...

A szemüvegtől biztos megjavul a szem? Hogyan javul meg leg1xrübben?

Figyelt kérdés
szal én nagyon xarul látok messzire de közelre rendesen.. és most fogok kapni szemüveget, de mivan ha nem javul meg a szemem??
2010. okt. 4. 16:53
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
A szemed már sosem javul meg. Ha ilyen lenne, akkor a szemüveges emberek egy idő után eldobhatnák a szemüveget, nem hogy erősebbet kapnának.Ha pedig messzire nem látsz jó, akkor is csak erősebb lencséket kapsz majd.
2010. okt. 4. 16:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szemüveges maradsz. A rövidlátás (neked az van) nem javul meg. Viszont ha nem kapnál szemüveget, nem látnál, egyre gyakrabban fájna a fejed, nem tudnál koncentrálni stb.
2010. okt. 4. 16:59
 3/8 A kérdező kommentje:
nekem sose faj a fejem amiatt hogy nem latok
2010. okt. 4. 17:01
 4/8 A kérdező kommentje:
de am nem alapból nem láttam hanem a számitógép tönkre tette...
2010. okt. 4. 17:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor sem tesz jót erőltetni,hunyorogni,és nem is kényelmes egyáltalán vakoskodni..sokan azt hiszik,ha hordják a szemüvegüket "ellustulnak" a szemizmaik,ezért kell egyre erősebb és erősebb.Valójban azonban ha valaki rosszul lát (főleg ha sokdioptriás),jóformán semmi köze a szemizmohoz,egy fénytörési hiba,ami korrigálható szemüveggel (de nem javitható),és az hogy kinek meddig romlik teljesen egyén (genetika) függő. Hát ennyi röviden. Kisgyeremekkorban kinőhető esetleg még,de az esetek többségében már akkor sem.Neked öregkorodban beállhat egy kis javulás,azonban valószinübb h akkor már külön szemüveget (vagy biofokálisat,multifokálisat) kell hordanod olvasáshoz és távolba nézéshez.
2010. okt. 4. 17:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem leg1xrübben, hanem leg1xűbben. (-r, +ű).

Amúgy szemüvegtől miért javulna a szem. Nem azért van.

2010. okt. 4. 19:59
 7/8 anonim ***** válasza:

Szemüvegtől nem javul meg a szemed, csak segít, hogy lás.

Amitól megjavulna, az egy lézeres kezelés, amitől állítólag jobban fogsz látni, viszont az egyik szem vagy 200 e Ft-ba kerül, szóval nem olcsó.Vannak különféle praktikák is, ilyen a lyukacsos szemüveg, ami gyógyulásra serkenti a szemet, vagy még hallottam olyat is, hogy a parlagfűtől egy kicsit jobban lehet látni, de őszintén szólva nem tudom.:SNekem is rossz a szemem, de nekem annyira, hogy ha nincs rajtam, akkor nem ismerem meg az embereket, csak pacákat látok, s csak a hangjuk alapján tudom megkülönböztetni őket.

2010. okt. 4. 20:47
 8/8 anonim válasza:
sokáig próbálkoztam szemtornával. Azonban csak 0,15-öket javult a szemem. Ezután átjött hozzánk egy nő aki pontosan elmondta hogy hol kell maszírozni! de nem csak ez kell hozzá! :) mint kiderült azért -3,25-ös a szemem mert nagyon kevés az önbizalomhiányom . :O és elkezdte mondani h szerelmesvagy? mondom igen.. aztmondja h érzi és h alulértékelem magam és hogy azthiszem h jobb kell neki és ezért próbálok neki megfelelni! aztmondta h ha van önbizalmam és maszirozom a talpam a 2. és a 3. lábujjam alatt lévő kis érzékeny részt! :DD hidd el beválik:)
2011. ápr. 2. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!