Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Bokaszalag vagy porc sérülhetett?

Bokaszalag vagy porc sérülhetett?

Figyelt kérdés
Tegnap elestem, félreléptem a járdán és kibicsaklott a bokám. Nem gondoltam hogy baj lesz, teljesen tudtam terhelni.1 óra múlva viszont feldagadt és nem tudtam telitalpon lépni, viszont külső lábélen elbicegek. Szalag vagy porcprobléma esetén lehet ilyen tünet? Doki szerint nem indokolt hogy így járok, terheljem. Röntgen ugye nem mindent mutat.

2019. jún. 10. 13:04
 1/2 Skatebird ***** válasza:

Röntgenen csontos eltérést néznek. Szalag attól még sérülhetett(nem feltétlenül szakadás, lehet csak részleges, vagy megnyúlt, húzódott,zúzódott), szerintem, ha nem javul, nézesd meg másik dokival is.

Addig is pihentetés, jegelés, gyulladáscsökkentő kenőcs jót tesz. Ha mindenképpen terhelned kell ,fásilval vigyázhatsz rá.

Jobbulást!

2019. jún. 11. 11:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Ha nem javult volna,mentem volna másik dokihoz! Tegnap tettem rá kínai tapaszt jobb lett,már nem fáj annyira és viszket belül,érzem hogy gyógyul! Viszont ülőmunka miatt bedagadt rendesen... Köszi a jókívánságot,most bízom a javulásban! :)
2019. jún. 11. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!