Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Metacorpus törés, ez normális?

Metacorpus törés, ez normális?

Figyelt kérdés

“ A jobb kéz III. ujj csontjain és a III. metacorpuson törés, csontszerkezeti eltérés nem látszik”

Normális ha ilyen esetben annyi ellátás történt, hogy első nap felkötötték a jobb kezet, másnap levették a kötést és csak egy gyógyszeres tapaszt raktak rá? Az ujj még mindig dagadt és nem lehet behajlítani.

2019. ápr. 19. 10:05
1 2
 11/14 Ypszilon1980 ***** válasza:

Jaaa, várjál igaza van utolsónak, én is félreértelmeztem.

Tehát se törés, se semmilyen csontszerkezeti eltérés nincsen, szóval azért nem lett se gipszelve, se sehogy kezelve.

2019. ápr. 19. 12:27
 12/14 A kérdező kommentje:

Akkor úgy néz ki, félreolvastam én is, hoppá

Azt hittem törés van, csontszerkezeti eltérés nincs

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

2019. ápr. 19. 12:39
 13/14 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés: maga a sérülés fától keletkezett. Lehetséges, hogy egy bentmaradt szálka okozza a duzzanatot? Kimutathatja a szálkát a röntgen? Az orvos nem vizsgálta külön, hogy van-e szálka vagy nincs...
2019. ápr. 19. 12:48
 14/14 Ypszilon1980 ***** válasza:

Vizsgálhatja, de valószínűleg mivel kívülről nem látott szúrt sebet ezért ez nem volt kérdéses.

A röntgen nem mutat ki szálkát, általában ultrahang, MR vagy még max CT-vel lehetne látni. Szálkától nem dagad be az egész keze, csak általában azon a területen ahol van a sérülés.

2019. ápr. 19. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!