Kezdőoldal » Egészség » Sérülések, balesetek » Mi számit munkahelyi balesetnek?

Mi számit munkahelyi balesetnek?

Figyelt kérdés
Munkahelyemen nagyon szivatnak, nem a kollegák, hanem Felsöbb vezetés, munkaidövel beosztással stb. Vasuti kocsirendezö vagyok, rengeteget megyek vágányok között fizikailag fáraszto hajolás és izuleteknek nem tesz jot, térdeim ropognak ( amúgy is gyerekkkorom ota ficamos, gyenge térdeim vannak) könyököm is oda van. Nem nagyon érdekli öket, hogy mennyit dolgozok bele kukulok a munkába és lofitty amit keresek. Táppénzre akarok menni, de többen mondták ha okosan csinálom akár 100% táppénzt is kapok, csak munkahelyi legyen. Arra gondoltam hogy mikor egyedül vagyok, eljátszom hogy kifordult a térdem ahogy ráléptem egy nagyobb köre, de visszaugrott. Ilyenkor ugye bedagad a térd. Amugy is látványosan beszokott dagadni, ha sokat megyek, eröltetem, hajlitom ahogy bebujok az ótközök közé. Ezt kihszanálva játszanám el hogy kificamodott. A kérdésem az, hogy munkahelyeken mennyire komolyan vizsgálják az ilyen baleseteket? Háziorvoshoz vagy Sebészetre küldenek ilyenkor? milyen orvoshoz küldenek el ilyenkor? vagy magamtol mehetek a saját körzetis sebészetre? Milyen hátrányom tud ebből lenni? Nem okoskodokra vagyok kiváncsi vagy álszent dumákra hogy ez nem egyenes dolgo a munkáltatoval szemben.. A munkáltato nem sajnál engem napi 14 orát dolgoztni..ugyhogy ez levan zárva hogy i etikus mi nem. Inkább az érdekel hogy zajlik le munkahelyen egy ilyen munkahelyis balesetetes táppénzre menés. Érdemes belemennem? Tapasztalatokat véleményeket szeretnék kérni.
2019. márc. 21. 08:13
1 2
 11/11 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nehéz lesz eljátszani, mivel gondolom ott is van üzemorvos, aki látni fog. Eleve ki kell vizsgálni, megvizsgál az orvos és ha tudomására jut, hogy a térded amúgyis ilyen beteg, akkor elég nehéz lesz ráhúzni a munkahelyi balesetre ezt a dolgot. Utána meg a papírokat el kell küldeni az egészségbiztosítónak, ahol szintén átnézik a papírokat és ha ők engedélyezik, akkor kapod meg a 100%-os pénzt. De ezt mire elintézed legalább 1 hónap vagy 2.
2019. márc. 25. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!